BRAVOOO: Filip Stojak srebrni u Sloveniji!

Filip Stojak, član Judo kluba „Vitez” nastupio je i osvojio srebrno odličje proteklog vikenda na izuzetno jakom turniru „Koroška open 2012.”, u mjestu Slovenj Gradec u Sloveniji. Ovaj jaki turnir okupio je sudionike iz 24 države te je kvalitetom u razini Europskog prvenstva.

Filip je putovao zajedno s ekipom Judo kluba „Nova Bila” iz Nove Bile, koje je predvodio trener Nikola Biljaka. Pored Stojaka na ovom natjecanju su još nastupili Kristijan Štefner, Velimir Andrić, Stjepan Biljaka, Kristijan Đepina, te David Kolenda i Karlo Šimičić koji su izgubili u borbama za brončano odličje.

Stojak je do finalne borbe pobjedio predstavnike Austrije, Crne Gore, Rusije, a u finalnom meču tijesno je poražen od predstavnika Ukrajine nakon produžetaka.

„Ovo je drugi put da nastupamo na Koroška openu, a posebno značajno za nas je da naši članovi imaju priliku sudjelovati na izuzetno kvalitetnom judo kampu. Naši mladi natjecatelji su prikazali odlične nastupe i sasvim sigurno je kako bi uz značajniju podršku sponzora jednog dana mogli imati i prvaka Europe”, izjavio je za portal vitez.info Nikola Biljaka, trener Judo kluba „Nova Bila”.

Inače, u sklopu turnira „Koroška open 2012″ održan je i judo kamp koji je brojao više od 200 mladih judista iz 24 zemlje.