BRAVOOO: Dora Ćosić juniorska prvakinja Hrvatske!

Filip Borovnjak (Zagreb) i Dora Ćosić (Mladost) novi su prvaci Hrvatske u konkurenciji juniora.

Kod djevojaka Ćosić je u polufinalu s 4;0 bila bolja od Ilić (Mladost), a potom u finalu s 4:0 i od Smailji (Srdoči). Ovo je Dori prvi nastup na prvenstvu Hrvatske, s obzirom da odnedavno igra pod hrvatskom zastavom, gdje je osvojila je dva zlata i srebro.

Borovnjak je na putu do finala u polufinalu pobijedio Zlatkova (Dugo Selo) s 4:1, a potom u finalu i klupskog suigrača Bana sa 4:3. Ban je vodio 2:0, pa 3:2, ali na kraju je zlato odnio Borovnjak. Inače, ovo je Filipu prva medalja u pojedinačnoj juniorskoj konkurenciji i odmah je zlatni. Banu je ovo bilo treće juniorsko finale, a iz Varaždina se vraća bogatiji za dva zlata i srebrom.

U konkurenciji parova kod juniora zlato su osvojili Ivor Ban i Lovro Zovko (Zagreb). Zovko je i lani bio prvak, samo tada je igrao u paru sa Šantekom, dok je Ban bio srebrni u paru s Jakelićem. Kod juniorki prvakinje Hrvatske su Hanna Lončarević i Janja Matijašec (TIS/Varaždin). Lani su obje igrale s različitim partnericama i obje zaustavljene u četvrtfinalu, da bi ove godine dogurale do najviše stepenice pobjedničkog postolja.

U mješovitim parovima prvaci su Ivor Ban i Dora Ćosić nakon što su u finalu s 3:2 bili bolji od Leona Šanteka i Ivone Štrige (Starr).

Rezultati
Juniori
Pojedinačno, polufinale: Ban (Zagreb) – Zovko (Zagreb) 4:1, Borovnjak (Zagreb) – Zlatkov (Dugo Selo) 4:1; finale: Ban (Zagreb) – Borovnjak (Zagreb) 3:4.
Parovi, polufinale: Ban/Zovko (Zagreb) – Milohanović/Zlatkov (Pula/Dugo Selo) 3:0, Šantek/Znika (Starr/Zagreb) – Petek Br./Bo. (TIS) 3:0; finale: Ban/Zovko (Zagreb) – Šantek/Znika (Starr/Zagreb) 3:0

Mješoviti parovi, polufinale: Šantek/Štriga (Starr) – Petek/Lončarević (TIS) 3:1, Petek/Borovec (TIS/Starr) – Ban/Ćosić (Zagreb/Mladost) 0:3; finale: Šantek/Štriga (Starr) – Ban/Ćosić (Zagreb/Mladost) 2:3.

Juniorke
Pojedinačno, polufinale: Smailji (Srdoči) – Borovec (Starr) 4:2, Čosić (Mladost) – Ilić (Mladost) 4:0; finale: Smailji (Srdoči) – Ćosić (Mladost) 0:4
Parovi, polufinale: Lončarević/Matijašec (TIS/Varaždin) – Borovec/Kovaček (Starr) 3:2, Ćosić/Ilić (Mladost) – Štriga/Smailji (Starr/Srdoči) 3:0; finale: Lončarević/Matijašec (TIS/Varaždin) – Ćosić/Ilić (Mladost) 3:1

Poredak
Juniori: 1. Borovnjak (Zagreb), 2. Ban (Zagreb), 3. Zlatkov (Dugo Selo) i Zovko (Zagreb)
Parovi: 1 Zovko/Ban (Zagreb), 2. Šantek/Znika (Starr/Zagreb), 3. Milohanović/Zlatkov (Pula/Dugo Selo) i Petek Br./Bo. (TIS)
Mješoviti parovi: 1. Ban/Ćosić (Zagreb/Mladost), 2. Šantek/Štriga (Starr), 3. Petek/Lončarević (TIS) i Petek/Borovec (TIS/Starr)

Juniorke
Pojedinačno: 1. Ćosić (Mladost), 2. Smailji (Srdoči), 3. Borovec (Starr) i Ilić (Mladost)
Parovi: 1. Lončarević/Matijašec (TIS/Varaždin), 2. Ćosić/Ilić (Mladost), 3. Štriga/Smailji (Starr/Srdoči) i Borovec/Kovaček (Starr)