BRAVOOO: Dejan Marjanović prvi šahovski Intermajstor iz Viteza i Središnje Bosne

Dejan Marjanović, FIDE majstor iz Viteza, pobjednik je Third Saturday IM III-2018 šahovskog turnira održanog u Đenovićima, (Crna Gora). Ovim ostvarenim rezultatom FM Dejan Marjanović  je osvojio IM normu, a ovo mu je treća i završna norma te je samim time i osvojio titulu Intermajstor (IM) koja će mu biti priznata na Kongresu FIDE, potvrdio je za vitez.info Dejan Marjanović.

Intermajstorski turnir se igrao u Hotelu „Milena“ u Đenovićima od 17. do 25. ožujka 2018. godine. Tempo igre je bio 90 minuta za 40 poteza, plus 30 minuta za kraj partije i po 30 sekudi za svaki potez po igraču. Ovaj tempo se primjenjuje na Šahovskim Olimijadama, Svjetskim i Europskim prvenstvima.

Sudjelovalo je 11 igrača i to: GM Alexander Fominyh iz Rusije, IM TiborFarkaš iz Srbije, IM Ivan Sredojević iz Srbije, IM Antonio Martorelli iz Italije, FM Alex Krstulović iz Mađarske, FM Arpad Kecskemeti iz Srbije, FM Dilwen Ding Tze How iz Malezije, Mladen Rajković iz Srbije, Das Soham iz Indije, Nikola Kovačević iz Francuske i FM Dejan Marjanović iz Bosne i Hercegovine.

Nakon uzbudljivih borbi zajedno kroz cilj su prošli FM Dejan Marjanović i Das Soham iz Indije, koji su iz 10 partija imali 7.5 poena, ali je Dejan osvojio turnir zbog boljih dodatnih kriterija.

FM Dejan Marjanović je pobijedio 5 partija i to:  IM Antonia Martorellia, FM Dilwen Ding Tze How, Mladena Rajkovića, FM Arpad Kecskemetia i Nikolu Kovačevića, a remizirao 5 partije sa IM TiborFarkašom, IM Ivanom Sredojevićem, GM Alexanderom Fominyh, Das Sohamom i FM Alexom Krstulovićem.

Konačan poredak nakon odigranog turnira možete pogledati OVDJE.

Kako smo i naveli, Dejan je osvajanjem ovoga turnira osvojio treću i završnu normu za titulu Intermajstora. Podsjećanja radi, Dejan je prvu IM normu osvojio na 44. Međunarodnom turniru   „Bosna 2014“ koji je odigran u Sarajevu od 30. svibnja do 6. lipnja 2014. godine, te drugu IM normu na Prvoj ligi Republike Srpke koja je odigrana od 6. do 14. kolovoza 2016. godine u mjestu Banja Dvorovi.

Ovo je veliki uspjeh, šahovskog Olimpijskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Dejana Marjanovića, koji je postao prvi INTERNACIONALNI MAJSTOR (IM), iz Viteza, ali i Središnje Bosne.

Organizator ovoga IM turnira je Šahovski savez Crne Gore,direktor turnira je bio Goran Tomić a pravdu je dijelio Međunarodni sudija Veselin Balšić.

Prethodni članakBugojanski lovci u aktivnostima sprječavanja krivolova
Sljedeći članak“Ovako se rađaju legende”: KSW objavio prvu najavu za Soldićev idući nastup