BRAVOO: Prva nagrada Gradskog kazališta mladih Vitez u Europskoj uniji! (FOTO)

Gradsko kazalište mladih „Vitez” koncem srpnja nastupilo je u slovenskom gradu Postojna, na 2. Festivalu amaterske kulture (FAK), koje je vrlo uspješno organizirao Teatar Herlekin. Na ovom festivalu izvedeno je petnaestak predstava, a Vitežani su se predstavili sa svojom uspješnicom, „Don Quijote”. Na 2. FAK-u u Postojni nastupile su kazališne grupe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Članovima GKM Vitez pripala je čast otvoriti ovaj međunarodni festival, a natupili su na gradskom trgu u Postojni, pred nekoliko stotina posjetitelja. Svojom izvedbom mladi glumci iz Viteza oduševili su domaćine, a na koncu su nagrađeni i nagradom „Najboljša predstavu v svoji kategoriji”, što je prva nagrada za najbolju predstavu GKM Vitez u nekoj od zemalja Europske unije.

Prema reakcijama iz GKM Vitez ovo je bio još jedan nezaboravan nastup i putovanje. „Uistinu nam je bilo lijepo, a sretni smo što smo opravdali očekivanja organizatora te naišli i na odličnu reakciju publike. Hvala našim domaćinima iz Harlekin teatra i iskreno se nadam kako će posjetiti Vitez i na našim ovogodišnjim Danima kazališta”, izjavila je Mirna Mišković, redateljica i glumica GKM Vitez, a od ove godine i studentica glume na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli.

Svoje zadovoljstvo nisu krili ni domaćini i organizatori festivala.

„Dragi prijatelji, htio bih još jednom da se zahvalim u svoje ime i u ime “Teatra Harlekin” što ste svojim prisustvom i svojom predstavom uveličali naš Međunarodni 2.FAK Postojna.
Svi gledaoci su puni ljepih utisaka, a većini je govor jezikom “juga” probudio neka ljepa sjećanja! Želimo da naš festival postane “OAZA” dobrih ljudi i da zaživi na najbolji mogući način, a da naša suradnja bude nastavljena kroz razmjenu programa, zajedničkog druženja i zajedničkih projekata. Puno pozdrava iz Ljubljane” stoji u pismu koje je članovima Gradskog kazališta mladih Vitez poslao Nenad Muždeka, u ime Teatra Harlekin.