BRAVOO: Dejan Marjanović srebrni na Europskom prvenstvu!

Šesnaestogodišnji Vitežanin Dejan Marjanović, kao na tekućoj vrpci, već niz godina, postiže vrhunske šahovske rezultate. Naime, Marjanović, član ŠK „Vitez“ iz Viteza, sedmostruki je prvak Šahovskog saveza Herceg – Bosna i četverostruki prvak BiH u svojim uzrasnim kategorijama.

Kadetski je prvak Balkana za 2011. (godište 1995. i 1996.). Redoviti je sudionik balkanskih, europskih i svjetskih prvenstava, a vrlo uspješno je nastupao za seniorsku ekipu matičnog ŠK „Vitez“, a dvije je godine, zaredom, nastupao za premijer ligaša „Panter“ iz Bijeljine i bio najmlađi igrač Premijer lige BiH. Potvrda Dejanove talentiranosti i mogućnosti svakako su i najnoviji rezultati koje je ovaj vrijedni mladić, učenik prvog razreda Ekonomske škole u Vitezu. Riječ je, naime, o rezultatima koje je Dejan postigao na Europskom prvenstvu u ubrzanom i brzopoteznom šahu održanom u hotelu „Kardial“ u Banji Vrućici. Naime, Dejan je najprije osvojio brončanu medalju u brzopoteznom šahu, a treba naglasiti da je nastupio u konkurenciji šahista do 18 godina. Pretrpio je tek dva poraza a presudni, pomalo i nesretno od kasnijeg zlatnog Tomaša Klepačke.

Marjanović je svoj veliki potencijal pokazao i u natjecanju u ubrzanom šahu kada je u konkurenciji i dvije godine starijih konkurenata osvojio srebrenu medalju. U odlučujućem meću, nakon 1 : 1 u regularnom dijelu, u „partiji smrti“ (Armogedan) s(p)retniji od njega bio je  Denis Kadrić, međunarodni majstor iz Vogošće.

Dejan Marjanović je, nema dvojbe, najuspješniji i najperspektivniji sportaš iz Viteza, no taj njegov talent, rad, samoprijegor i vrhunske rezultate koje postiže, ne prati i odgovarajuća podrška njegovog rodnog grada koju nedvojbeno zaslužuje. Uskoro će Dejana primiti i općinski načelnik Viteza, Vlado Alilović, a to je, već ranije, prije ovih velikih uspjeha na Europskom prvenstvu, učinio županijski ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Jozo Jurina, pa se s pravom može očekivati da će se na tom planu nešto promijeniti na bolje. Jer, Dejan to svojim talentom, trudom, radom i rezultatima i zaslužuje.

Zvonimir Čilić / VL