BRAVO: Rukometaši Viteza svladali Velež!

Jučerašnjim utakmicama prvog kola počela je nova sezona Prve lige BiH – jug za rukometaše. Vitežani su u prvom kolu položili jako težak ispit nadigravši, vrlo dobri, mostarski Velež, bilo je 26:23 za Vitez.

Na samom početku utakmice Vitez je poveo 4:1, te je tu prednost čuvao sve do posljednjih minuta prvog dijela, kada dolazi u prednost 13:8, što je ujedno bilo i naviše vodstvo na susretu.

Drugi dio bio je znatno nervozniji, a kod domaćih igrača primijetio se nedostatak snage, što je dovelo do toga da se Velež, pred kraj utakmice, približi na jedan zgoditak zaostatka. U završnim trenutcima utakmice uslijedile su diskvalifikacije, zbog trećeg isključenja, Dragozetu iz Viteza i Šapuhu iz Veleža.

Velež nije iskoristio svoj napad za poravnanje, a Vitez u protunapadu pogađa za veliko slavlje publike i igrača Viteza. Konačnih 26:23 postavlja mladi Ivišić iz sedmerca

Najefikasniji u redovima Viteza bili su Ivan Pranjković sa sedam pogodaka i Mario Filipović s pet, a kod Veleža Nedžad Šapuh sa šest zgoditaka u mreži Viteza.

U narednom kolu Vitez gostuje u Sarajevu, kod momčadi Dobrinjca.