BRAVO: GKM ‘Vitez’ i ‘Ožalošćena porodica’ osvojili dvije nagrade u Konjicu! (FOTO)

Predstava „Ožalošćena porodica”, čijom su premijerom mladi glumci Gradskog kazališta mladih Vitez, sredinom travnja, oduševili više od 400 posjetitelja u kazališnoj dvorani Vitez, na svom prvom natjecanju osvojila je i svoje prve nagrade.

Naime, na 10. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH, održanom u Konjicu GKM Vitez je s predstavom „Ožalošćena porodica” osvojilo dvije nagrade. U iznimno jakoj konkurenciji naši mladi glumci osvojili su nagrade za najbolja glumačka ostvarenja, koje su pripale Bruni Grebenaru i Marku Mirkoviću, koji su od 17 glumaca u ovoj predstavi bili jedini srednjoškolci.

„Mi smo odlučili na ovogodišnji festival u Konjicu ići s „dječjim vrtićem” upravo iz razloga kako bi pružili priliku našim mlađim članovima da pokažu svoju vrijednost, ali i kako bismo festivalu dali jednu novu dimenziju. Izvjesno je kako bismo s ekipom koja je protekle dvije godine bila apsolutni pobjednik ovoga festivala osvojili još poneku nagradu, a možda i naslov, međutim ove dvije nagrade mi u GKM Vitez stavljamo u ravninu pobjeda koje smo ostvarili tijekom proteklih godina. Sve čestitke našim mladim glumcima, redateljici i cijeloj ekipi koja je radila na predstavi”, rekao je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Na okruglom stolu koji je upriličen nakon izvedene predstave Vitežani su dobili pohvale ocjenjivačkog suda za izvedbu predstave te pohvale za sustavan rad, koji se reflektira odličnim predstavama i rezultatima. Viteški glumci na ovogodišnjem su festivalu bili u projeku 4 godine mlađi od ostalih grupa i sasvim je sigurno kako će tijekom narednih godina zauzimati značajno mjesto na ovom, ali i velikom broju drugih festivala.

„Presretna sam našim nastupom u Konjicu. Našu mladu ekipu „pojačali” smo Brunom i Markom, a naš rad je rezultirao s dvije vrijedne nagrade. Naš plan je bio dati priliku jednoj „novoj” generaciji naših glumaca i uopće nismo razmišljali o nagradama. Naš „dječji vrtić” je apsolutno opravdao povjerenje, svi smo jako i iskreno smo sretni i sasvim sigurno će nam ovo biti poticaj da nastavimo još više raditi”, izjavila je Mirna Mišković, mlada redateljica GKM Vitez.

Ožalošćena porodica izvanredno je zanimljiva komedija o jednoj „ožalošćenoj” grupi ljudi koja iščekuje nasljedstvo i uveliko dijeli blago koje nije dobila. U ovom komediografskom djelu pisac je dao galeriju lica male pameti, koja se natječu lažima i cinizmom – na čelu sa sjajno ostvarenim likom Agatona, koji je među njima najviše dinamična ličnost, što znači s najviše plastičnih osobina hipokrizije i beskrupuloznosti kakve može imati jedna mala ali i lukava pamet.

GKM „Vitez” na ovoj predstavi je radilo pet mjeseci, a glavne uloge igraju mladi glumci od 12 do 15 godina starosti.

{gallery}kultura/gkm_konjic12{/gallery}