BRAVO: Dejan Marjanović osvojio naslov prvaka BiH fišerovskim rezultatom! (FOTO)

U organizaciji Šahovske unije Bosne i Hercegovine, a u tehničkoj organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne, od 12. do 15. svibnja ove godine u prostorijama Hotela “Zenit” u Neumu održano je 13. pojedinačno kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu.

Nastupilo je 90 natjecatelja iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, koji su se u obje konkurencije natjecali u sedam starosnih kategorija.

“Za Šahovski klub „Vitez” nastupilo je dvoje igrača na prvenstvu, Anđela Mišković (Ž-12), i Dejan Marjanović (M-16). Anđela Mišković, osvojila je četvrto mjesto u grupi kadetkinja do 12 godina, dok je Dejan Marjanović osvojio prvo mjesto u grupi kadeta do 16 godina, Fišerovskim rezultatom, s 9 pobjeda iz 9 partija!

Ovim rezultatom Dejan Marjanović izborio je plasman i mogućnost izbora odlaska na Svjetsko ili Europsko kadetsko prvenstvo. Dejanu je ovo inače sedmi put zaredom odlazak na Svjetsko, odnosno Europsko prvenstvo.

Pobjednik natjecanja skupine nagrađen je pokalom, medaljom i diplomom, a drugoplasirani i trećeplasirani dobili su medalje i diplome.

Po dvoje najbolje plasiranih steklo je pravo učešća na prvenstvu Europe i Svijeta. Europsko prvenstvo se igra u Pragu (Češka), a Svjetsko prvenstvo Maribor (Slovenia).

Natjecanje je otvorio Željko Bogut dopredsjednik Šahovske unije Bosne i Hercegovine i predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne. Na svečanom zatvaranju nagrade pobjednicima su uručilii članovi Upravnog odbora Šahovske unije Bosne i Hercegovine – Ivica Mišković, Midhat Mahmutbegović i Vlado Stojanović, kao i direktor hotela „Zenit” Ivan Lakić.

Direktor natjecanja je bio Nikola Lukač IA, a sudačke poslove obavljali su: Vlado Stojanović IA, Bajro Obuća IA, Aleksandra Dimitrijević FA, Miro Marjanović FA, Relja Sudžum DA, Tihomir Marić ŽA i Izet Topić KA.

{gallery}sport/dejan_dp12{/gallery}