BRAVO: Anđela Mišković prvi, a Dejan Marjanović sedmi put uzastopno kadetski prvak ŠS Herceg-Bosne!

U organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne, u motelu „Rama“ u Prozor-Rami proteklog je vikenda održano 11. kadetsko i 14. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Nastupilo je 59 natjecatelja, koji su se u obje konkurencije natjecali u sedam starosnih kategorija. Po četvero najbolje plasiranih steklo je pravo učešća na kadetskom i juniorskom prvenstvu Šahovske unije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu.

“Za Šahovski klub „Vitez“ nastupila su tri igrača na prvenstvu, Anđela Mišković (-12), Josip Bertović i Dejan Marjanović (-16). Anđela Mišković, osvojila je prvo mjesto u grupi kadetkinja do 12 godina,  a Dejan Marjanović, osvojio je prvo mjesto u grupi kadeta do 16 godina. Ovim rezultatom plasirali su se na kadetsko prvenstvo Šahovske unije Bosne i Hercegovine za 2012.godinu“, stoji u priopćenju za javnost ŠK „Vitez.

Anđela Mišković je po prvi put postala prvak Šahovskog saveza Herceg-Bosne, dok Dejan Marjanović sedmi put uzastopno osvaja naslov prvaka Šahovskog saveza Herceg-Bosne. Josip Bertović osvojio je 7. mjesto.

Inače, natjecanje je otvorio Željko Bogut predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne i dopredsjednik Šahovske unije Bosne i Hercegovine. Na svečanom zatvaranju nagrade pobjednicima uručili su Vlado Matešić – pomoćnik načelnika općine Prozor-Rama, Stanko Ćurčić – direktor turnira i Željko Bogut – predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne koji je, između ostalog, izrazio veliko zadovoljstvo odzivom mladih šahista na ovo natjecanje i pozvao ih da sljedeće godine dođu u još većem broju.

Direktor natjecanja je bio Stanko Ćurčić, a sudačke poslove obavljali su: Miro Marjanović FA glavni sudac, Ilija Baketarić DA,  Tihomir Marić ŽA i Sanja Zdilar KA.

{gallery}sport/skvitez_rama{/gallery}