Braniteljski skup u Vitezu

Koordinacija udruga HVO-.a i Specijalne policije Srednjobosanske županije organiziraju braniteljski skup koji će se održati 12. (utorak) veljače u kino-dvorani u Vitezu s početkom u 14 sati.

U najavi skupa se kaže kako će se idejama i primjerima dati ideje i upute  zainteresiranim za rad, poduzetništvo, a gosti koji će biti nazočni  skupu dat će im konkretne informacije i upute. Naime, na skupu će biti prisutni, Zvonko Beljo, koordinator suradnje Ministarstva branitelja i Podravke d.d. iz Koprivnice, vezano za  potencijalni otkup proizvoda Zadruga hrvatskih branitelja za potrebe industrijske prerade ove velike i ugledne hrvatske proizvodne tvrtke.

Prisutan će biti i  i Ivica Akmedža, načelnik  Sektora za normativnu djelatnost Ministarstva hrvatskih branitelja koji će predstaviti odredbe Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata i njihovih obitelji.

Prisutni zainteresirani branitelji  bit će upoznati s mogućim otkupom određenih vočnih i povrtnih kultura od strane Podravke d.d., a preko ugovora s Ministarstvom hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, o čemu će na skupu govoriti njihovi predstavnici, Nikolina Jelović i Zlatko Đelekovčan.

Skup će biti i prilika za saznati i dobiti i niz drugih informacija, uputa, savjeta, sugestija…, kao i o beneficijama braniteljima i braniteljskim zadrugama o ovom poslu.