Bradara: Tri zakona o braniteljima usvojena, još tri su u pripremi

Nakon što je Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojio tri zakona u vezi s pravima branitelja predsjedavajuća ovog doma Lidija Bradara je kazala da proces nije završen.
“Još su tri zakona u pripremi i nastojat ćemo pregovarati o svemu i naći najbolja rješenja”, poručila je Bradara i dodala da je “velika nepravda nanesena svim braniteljima”.

Na današnjoj sjednici usvojene su predložene izmjene i dopune zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, usvojene su i izmjene i dopune o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odličja i članova njihovih obitelji te izmjene o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata.

Također, u vidu prijedloga usvojena su zakonska rješenja o izmjenama i dopunama zakona o unutarnjoj trgovini i kaznenog zakona Federacije BiH.

Izaslanici su podržali ovogodišnji program rada Doma naroda te prihvatili zaduženja za realizaciju projekta vodovoda u Visokom i projekta koji se odnosi na jačanje bankarskog sektora kao i informaciju koja se tiče izdavanja energetske dozvole za izgradnju Termoelektrane Banovići, čime je i završena sjednica.
Odobren je i Prijedlog za rješenje spornih pitanja u Prijedlogu zakona o Agenciji za bankarstvo.

Prethodni članakDanas obilježavamo Svjetski dan srca i Dan bez automobila
Sljedeći članakGovor Dragana Čovića pred Općom skupštinom UN-a