Bradara: Nadam se kako ćemo idućeg tjedna imati novu Vladu SBŽ-a

Predsjednica srednjobosanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH Lidija Bradara izjavila je danas u Travniku kako se nada da će idućeg tjedna Srednjobosanska županija (SBŽ) imati novu Vladu.

Nadam se kako smo se dovoljno približili konačnom dogovoru, a i imenovanje mandatara je dokaz tome – kazala je Bradara novinarima, nakon što je mandat za sastavljanje nove županijske Vlade danas uručen aktualnom županijskom premijeru Tahiru Lendi (SDA).

Bradara je istaknula da HDZ BiH ne odustaje od svoga načela kada je riječ o raspodjeli ukupno devet pozicija u Vladi SBŽ-a piše Fena.

SDA i DF su se suglasili da bi trebali dati premijera, a to puno govori i o ostatku dogovora – kazala je Bradara.

Tijekom dosadašnjih pregovora o formiranju Vlade SBŽ-a HDZ BiH zagovarao je dva “paketa”, a to su četiri ministarske pozicije iz reda hrvatskog i jedna iz srpskog naroda, ili premijerska pozicija i tri hrvatska ministarska mjesta.

Premijersku poziciju tražio je i SDA uz dvije bošnjačke ministarske pozicije, a Demokratska fronta je zahtijevala jednog ministra iz bošnjačkog naroda i jednu ministarsku poziciju iz reda srpskog naroda.