Braća Karačić uskoro jedan protiv drugog

U četvrtak u Kataru počinje Svjetsko prvenstvo u rukometu. Na ovome prvenstvu prvi put u povijesti nastupit će reprezentacija Bosne i Hercegovine koja će debitirati protiv Irana.

BiH se nalazi u istoj skupini s Hrvatskom i te dvije reprezentacije igraju u posljednjem kolu, 23. siječnja. Tog dana ćemo moći vidjeti i jedinstveni rukometni ‘slučaj Boateng’. Na jednoj strani bit će Ivan, a na drugoj Igor Karačić. Dvojica braće igraju srednjeg vanjskog i ići će jedan na drugog. U obitelji Karačić ne mogu dočekati bratski okršaj u Dohi.

“Za obitelj je ogromna čast imati dva igrača na svjetskom prvenstvu, pa makar i na suparničkim stranama. Igor je dugo čekao nastup za seniorsku reprezentaciju i izborio ga je maksimalnim radom. Prošao je sve hrvatske selekcije i zaslužio je da napokon dobije priliku”, kazao je Ivan za Bljesak.info, stariji od mostarske braće Karačić, koji će biti ključni čovjek u napadu BiH reprezentacije.

“Svima je drago što se ovako poklopilo i ponosni su na nas. To su bili naši izbori da igramo za određenu reprezentaciju i svi to poštuju. Tata kaže da ćemo se opet susresti u finalu i daj Bože da tako bude!”.

Njegov mlađi brat Igor predvodit će igru hrvatske reprezentacije i ovo će mu biti debi na najvećoj sceni.

“Brat se nada da će to biti jedna opuštajuća utakmica jer se nalazimo u zadnjem kolu, a nadam se kako će dotad biti sve kako smo planirali. Inače, jedva čekam tu utakmicu jer je to prava rijetkost u tom smislu. Dosad sam imao više sreće po pitanju pobjeda”, govorio je danas Igor u Sportskim novostima.

Na pitanje novinara za koga će se navijati u Mostaru, Igor odgovara:

“Kod kuće pola-pola, u Mostaru za Hrvatsku vjerojatno”.