Božo Petrov sutra u Vitezu

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov će sa saborskim izaslanstvom 7. i 8. veljače boraviti u službenom posjetu Bosni i Hercegovini u sklopu kojeg će obići Sarajevo, Vitez i Mostar, priopćila je u petak služba za medije Hrvatskog sabora.

Tijekom svog boravka u Bosni i Hercegovini predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov će se s izaslanstvom sastati s najvišim državnim dužnosnicima Bosne i Hercegovine s kojima će razgovarati o bilateralnim odnosima te gospodarskoj, kulturnoj i znanstvenoj suradnji dviju država.

Hrvatsko izaslanstvo će se sastati s članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, s Denisom Zvizdićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, te s članovima predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Izaslanstvo će se susresti i s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, te s predstavnicima lokalnih vlasti, crkve i institucija.

Nakon razgovora s kardinalom Puljićem predviđen je posjet općini Vitez i razgovori s tamošnjim gospodarstvenicima i predstavnicima općine. Petrov će u srijedu boraviti u Mostaru. Posjetit će Sveučilište i razgovarati s rektoricom i izaslanstvom, Sveučilišnu kliničku bolnicu i održati sastanak s upravom bolnice. Sveučilište i bolnicu u Mostaru kroz razne projekte potpomogla je RH. Petrov je u Mostaru i studirao, te po završetku fakulteta jedno vrijeme i radio u SKB Mostar. Vjerojatno će se tijekom razgovora s vodstvom Sveučilišta i bolnice prisjetiti svojih studentskih i prvih radnih dana.

U saborskom izaslanstvu su i zastupnici Miro Kovač, predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku, Joško Klisović, potpredsjednik odbora, te Zlatko Hasanbegović, voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatske i BiH.

Prethodni članakVedran Vrhovac iz NK Viteza postao član U-19 reprezentacije BiH
Sljedeći članakNa dnu rijeke Lašve pronađeno vozilo i dva tijela