Božićno primanje predsjednika OV Vitez

Tradicionalno božićno primanje u novoizgrađenoj dvorani zgrade Općine, uoči Badnjaka, priredio je predsjednik Općinskog vijeća Viteza, Tomislav Bošnjak – Matić.

Pozivu su se odazvali, uz općinske vijećnike i općinskog načelnika Advana Akeljića i rukovoditelji općinskih resora, predstavnici političkog, stranačkog, vjerskog, kulturnog, sportskog i gospodarskog života Viteza.

U lijepom predbožićnom ozračju, uz nastup Mješovitog pjevačkog ansambla „Viteški akordi“, te dvoje mladih viteških glazbenika na gitari i violini, okupljenim se obratio predsjednik Općinskog vijeća, Tomislav Bošnjak – Matić, poručivši kako je u godini na izmaku, kada je u pitanju rad općinskih struktura vlasti i općinskih službi, bilo dobrih ali i manje dobrih poteza, odluka… „Sve je do nas, za ono što je bilo manje dobro treba kroz razgovore tražiti nova , bolja rješenja na dobrobit svih građana koji u općini Vitez žive“, kazao je, uz ostalo, Predsjednik Općinskog vijeća.

Prigodnim čestitarskim riječima i lijepim željama okupljenim se obratio i općinski načelnik, Advan Aklejić, a u ime Župnog ureda Vitez, to je učinio mladi fra Jurica Periša. Produhovljenim govorom koji je trajao tek nekoliko minuta, fra Jurica je govorio o Božiću, o porukama, ljudskim i evanđeoskim, koje u sebi nosi ovaj veliki kršćanski blagdan. Kazao je, uz ostalo, kako su naši zavičaji, naša domovina, lijepi i bogati dar Božji, dat nam, gdje treba raditi, osmišljavati, i u miru i toleranciji stvarati uvjete da svaki žitelj u njoj može u miru živjeti i vlastitim radom osiguravati egzistenciju za sebe i svoju obitelj, da mladi ne moraju ići u bijeli svijet „trbuhom za kruhom“.

Fra Jurica je za lijepe poruke koje je uz božićne i novogodišnje čestitke prenio okupljenim, zaslužio je burni i dugotrajni pljesak, „E, sada, samo da se ovo odobravanje porukama fra Jurice, od naših dužnosnika, na svim razinama vlasti, moći i djelovanja, pođe i u praksi provoditi“, bili su komentari pojedinih prisutni. Nadajmo se da i hoće!!!