Božićni sajam pod nazivom „Božić u Vitezu“

“Božić u Vitezu” događaj je koji će se održati u predblagdansko vrijeme na Gradskom trgu u Vitezu, s ciljem druženja i uživanja u blagdanskom duhu.
Božić je vrijeme velike radosti, zadovoljstva, stvaranja ugođaja, lampica, sjaja, druženja. Gradovi u susjednim državama, u božićno vrijeme, uvelike organiziraju brojna događanja i manifestacije. I građani Viteza žele “Božić u Vitezu“.

U vrijeme kada su brojne obitelji napustile ovaj grad, i žive s tihom nostalgijom negdje u svijetu, a u mislima su sa svojim prijateljima, rodbinom i obitelji u svom rodnom gradu, vjerujemo kako je više nego ikada potrebno pokrenuti inicijativu “Božić u Vitezu”. Vjerujemo kako je više nego ikada potrebno zbližavanje ljudi, druženje, iščekivanje Božića kroz duhovnu i ugođajnu pripravu.

Božićni sajam pod nazivom „Božić u Vitezu“ zamišljen je na lokaciji Gradski trg u terminu od 14., 15. i 16.12.2016, u poslijepodnevnim satima od 18-22 h.

Sajam će imati prodajni karakter, a može uključivati sve interesne skupine poput HKD „Napredak“, FRAMA, Udruge planinara, različitih humanitarnih udruga, ali i druge vrste udruga, te pojedinaca koji izrađuju rukotvorine tematski vezane za Božić: adventske vijence, božićne ukrase, nakit, čestitke i slično.

Osim pravnih lica, na sajmu mogu sudjelovati i fizička lica koja mogu ponuditi posjetiteljima proizvode poput božićnih kolačića, suvenira, sportskih rekvizita i suvenira našeg grada Viteza, hrane i pića.

Osnovna ponuda hrane bit će bazirana na kobasicama, kuhanom vinu, palačinkama i grahu.

Osim hrane i pića, neizostavna je tematska glazba, pa pozivamo i sve zainteresirane skupine, kako glumačke, tako i plesne i pjevačke da sudjeluju i na taj način daju doprinos stvaranju božićnog ugođaja, ali i unaprjeđenju ideje.

Kako bi započeli jednu novu tradiciju u našem gradu, točka na i bila bi „check point“ uz osnovnu poruku “Sretan Božić”, na određenoj lokaciji gdje bi se građani/posjetitelji mogli fotografirati i označiti na društvenim mrežama.

Osnovna infrastruktura su štandovi s gradske tržnice, električna energija za sajam, razglas, visoki stolovi, stolovi s klupama, drugi vidovi stajaćih/sjedećih mjesta.

Osim navedenih ideja, za ovu manifestaciju ima toliko mogućnosti i vjerujemo kako uz puno volje i dobrih namjera, možemo omogućiti našim sugrađanima još posebniji Božić i adventsko vrijeme. Sigurni smo da uz sve navedeno u ovom kratkom vremenu možemo realizirati „Božić u Vitezu“.

Grad Vitez je predugo u zimskom snu i Božić je pravo vrijeme da upalimo makar jednu žaruljicu i damo svoj doprinos sudjelovanjem i dolaskom na manifestaciju i na taj način probudimo živost i duh Božića kojeg svi nosimo u sebi.

Prethodni članakPovratak Nokije: Novi telefoni stižu u prvoj polovici sljedeće godine
Sljedeći članakKiseljak: Svoja iskustva prenijeli članovi zajednice “Cenacolo”