FOTO: Božićni koncert koji će se još dugo pamtiti

Osmi put zaredom Udruga poslodavaca Vitez svojim sugrađanima, ali i građanima susjednih općina, darovala je Božićni koncert. Svaki put do sada gosti Vitežana bili su vrhunske estradne zvijezde, ansambli, klape, zborovi… iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, kao što su, recimo, gudački kvartet „Muzica Viva“ iz Sarajeva, Omladinski zbor iz Zenice, Tamburaški orkestar HRT-a, Đani Stipanićev, sopranistica Katarina Kikić, Ivan Mikulić, orkestar BellArte iz Sarajeva, klapa Cambi, Toni Damjanović, orkestar Big Band iz Požege, Danijela Pintarić, Goran Karan…

Ove godine, na veliko zadovoljstvo Vitežana i njihovih gostiju u nedjelju navečer na Božićnom koncertu nastupili su dvanaestogodišnji Marko Bošnjak iz Rame, široj javnosti postao je poznat nakon sudjelovanja i pobjede u drugoj sezoni TV spektakla „Pinkove zvjezdice“, dječak anđeoskog glasa, i hrvatska glazbena diva, neponovljiva Tereza Kesovija. I treba li uopće reći da su, oboje, okupljene u prepunoj prestižnoj Kongresnoj dvorani u Franšiznom centru, oduševili.

Koncert je otvorio, uz veliki pljesak i podršku brojnog gledateljstva, dvanaestogodišnjak, „slavuj iz Rame“, simpatični i stalno nasmijani, Marko Bošnjak „Dajem prednost Marku neka on otvori ovaj prelijepi događaj i ugođaj“, kazala je Tereza, a mladi Ramac je to učinio vrhunski, profesionalno, suvereno je vladao scenom, a uz to simpatičan, razdragan…, za što je zaslužio burni i dugotrajni pljesak, ovacije. A priznao je, imao je tremu!

Svoj nastup Tereza je otvorila pjesmom „Prijatelji stari gdje ste“. A Tereza ovdje u Vitezu, u Lašvanskoj dolini iskrenih prijatelja ima na desetine, a stekla ih je svojim dolascima na ova područja i u onim teškim ratnim i poratnim danima, pa i bez ikakvih honorara i naknada. A to se cijeni, ne zaboravlja. Nastavila je Tereza koncert za ovdašnje Hrvate kultnom pjesmom, himnom, rekli bismo – Srebrena Bosna. A ta pjesma među Hrvatima srednje Bosne budi velike emocije, često izaziva suze… Tako je bilo i ovaj put, a dodatno emotivni naboj davao je i specifičan, emotivan način izvedbe, što može samo neponovljiva Tereza.

Nastavak koncerta bio je i vrhunski glazbeno-kulturni ugođaj. Tereza je sišla s podija, ulazila među gledatelje koji su je burnim pljeskom, pjevajući s njom podržavali, odobravali, uživali… Na kraju, uz veliko odobravanje i oduševljenje prisutnih, Marko i Tereza su pjevali u duetu, a koncert su završili, uz pjevačku podršku svih prisutnih, prekrasnom božićnom pjesmom „Tiha noć“.

Ovaj put, u prekrasnom predbožićnom ugođaju skupa s Vitežanima uživali su i predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara i hrvatski veleposlanik u BiH, Ivan Del Vechio, a nakon koncerta druženje je nastavljeno uz prigodan domjenak i zvuke mladih viteških tamburaša.

Prethodni članakFrama Vitez vas poziva na Božićnu čajanku
Sljedeći članakEconomic proslavio 29. obljetnicu poslovanja