Božićni koncert Jacquesa Houdeka u Vitezu za pamćenje

Već dugi niz godina Udruga poslodavaca Vitez organizira Božićni koncert, a gosti su bili, najčešće vrhunski glazbenici iz Republike Hrvatske. 

Tako je i ove godine tradicionalni Božićni koncert održan u nedjelju, 16. prosinca 2018. u kongresnoj dvorani hotela Central, s početkom u 19 sati. Na ovom događaju prisustvovali su mnogobrojni gosti i uzvanici iz društvenog, političkog, kulturnog, upravnog i gospodarskog života, među kojima i 
predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH, Ivan Del Vechio. 

Događaj je uveličala poznata hrvatska zvijezda Jacques Houdek, koja je svojim veličanstvenim glasom priredila ugodnu atmosferu.

Pokrovitelji ovogodišnjeg Božićnog koncerta bila su viteška poduzeća: Economic, Ecos, Eurodom, FIS, Ganik, GloboLUX, Klas, Kristal, Maks, Biljaka Trans, Općina Vitez, Šarić Comerce, Sofa MM, T.C. Mišković, Bogner Edelstahl, Tioil, Ukras, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u BiH, Etno selo Čardaci i Hotel Central. 

Koncert je održan u Kongresnoj dvorani hotela Central, a Houdek je izvodio popularne božićne pjesme i popularne šlagere domaćih i inozemnih autora iz svog bogatog i raznolikog repertoara. Većinu pjesama, skupa s Houdekom pjevali su i prisutni u dvorani, a uvažena hrvatska estradna zvijezda, izvedbama, šarmom, doskočicama… stvarao je prisnu atmosferu, lijepo i veselo ozračje i za svaku izvedbu nagrađivan je burnim odobravanjem.

Posebno je oduševio, kratkim omažom, kako je kazao, nekadašnjim pjevačkim legendama, pjevačima kojih više nema ali „njihove pjesme žive u nama i još dugo će živjeti“. Naime, izveo je po jedan hit Ive Robića, Vice Vukova, Coce, Arsena Dedića, Kemala Montena i nedavno preminulog legendarnog Olivera Dragojevića. I te izvedbe publika je nagrađivala burnim pljeskom koji su prelazili u ovacije..

Prekrasan koncert spletom pjesmama vezanim za Božić, za ljubav, za humanost i ljudskost, za božju i ljudsku dobrotu…digao na noge sve prisutne u dvorani, koji su pjevajući, na kraju, skupa s njim pjesmu „Sretan Božić svakome“ i završili koncert.