Božićna duhovna obnova u travničkom KŠC-u

Božićna duhovna obnova za djelatnike i učenike gimnazije i osnovne škole koje djeluju u sklopu Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” upriličena je 16. prosinca.

Duhovnu obnovu predvodio je svećenik Riječke nadbiskupije i član Braće Euharistijskog Srca Isusova i Marijina – Omnia Deo vlč. Tomislav Kutleša, javlja ksc-travnik.net.

Vlč. Kutleša je govorio o svom svjedočanstvu kako je od neposlušnog djeteta, prvaka Hrvatske u judu u teškoj kategoriji, djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova postao svećenik. Svojim govorom posvjedočio je Božju veličinu i milosrđe. Njegov put bio je trnovit i težak. Iako je u očima svijeta imao sve što jedna mlada osoba može poželjeti, njegovo je srce bilo prazno. Preko bolesti koja ga je zahvatila u  najboljim godinama života njegov se život preokrenuo i počeo je tražiti Boga. Na njegov su život imali veliki utjecaj Majka Jozefina Glasnović i don Josip Radić, utemeljitelji zajednice Omnia Deo, koji su ga svojim primjerom života, molitvom i žrtvom oduševili za Boga.

Također, vlč. Tomislav predslavio je misu u sjemenišnoj crkvi koja se nalazi u sklopu travničkoga zdanja, a postojala je i prigoda za svetu ispovijed.

Ž.I., KT