Božena Volić dobitnica književne nagrade “Krešimir Šego”

Božena Volić, sa sigurnošću možemo reći, jedna je od najpoznatijih travničkih učiteljica koja se osim po svom dugogdišnjem učiteljskom iskustvu istaknula i kao uspješna književnica.

Brojnim nagradama od danas može dodati i književnu nagradu „Krešimir Šego“, koja se dodjeljuje najuspješnijem autoru – piscu za mlade. Članovi stručnog povjerenstva u sastavu Miro Petrović, predsjednik, Miroslav Šego i Željko Vasilj, članovi Povjerenstva, donijeli su jednoglasnu odluku da je književnica Božena Volić dobitnica nagrade “Krešimir Šego” za 2020. godinu.

Božena Volić rođena je 27. svibnja 1949. god u Zagrebu. Kao dijete, s obitelji doseljava u Travnik. Osnovnu i srednju školu završila je u Travniku, a Pedagošku akademiju u Sarajevu.

Cijeli svoj radni vijek je radila kao učiteljica razredne nastave. Nakon završetka obrazovanja radila je u brojnim travničkim selima: Maljine, Bandol, Guča Gora, ali i u Travniku, Kalibunaru te u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ od samog osnutka ove Ustanove. Objavila je 12 knjiga različitih žanrova, a trenutno kao umirovljenica živi u Travniku te aktivno sudjeluje u različitim kulturnim aktivnostima, piše Travnički vjesnik.

Prethodni članakDeutsche Welle: Njemačka od srijede uvodi strogi lockdown
Sljedeći članakBK BiH i prije potpisivanja ukazala na proturječja Daytonskoga sporazuma