Bosna i Hercegovina osvojila prvo mjesto u svojoj skupini Kupa nacija u mininogometu

Mininogometna reprezentacija BiH

Proteklog vikenda Vitez i Sportsko-rekreacijski centar „Romari“ bili su domaćini prvog izdanja Kupa nacija u mininogometu (EMF Nations Games), na kojem su sudjelovale četiri europske nacionalne vrste: BiH, Hrvatska, Mađarska i Albanija.

Igrao se liga sustav, a nakon odigranih utakmica BiH reprezentacija suvereno je zasjela na prvo mjesto i još jednom pokazala da zaslužuje biti treća mininogometna reprezentacija u Europi. Mađarska je osvojila drugo mjesto, zatim Albanija treće te posljednje Hrvatska, koja je poražena u sva tri susreta.

Rezultati:
Bosna i Hercegovina – Albanija 1:0
Mađarska – Hrvatska 4:0
Albanija – Mađarska 1:1
Bosna i Hercegovina – Hrvatska 3:0
Bosna i Hercegovina – Mađarska 0:0
Albanija – Hrvatska 3:1

Poredak:

  1. Bosna i Hercegovina
  2. Mađarska
  3. Albanija
  4. Hrvatska

Najbolji igrač: Mirza Zahirović (Bosna i Hercegovina)
Najbolji golman: Lajos Sikur
Najbolji strijelci: Semir Mujkanović (Bosna i Hercegovina) i Tamas Segery (Mađarska)

Organizator Kupa nacija, Udruga za promociju mininogometa i rekreacije, ne kriju zadovoljstvo nakon prikazane igre na terenu. Kako i sami kažu: „Ovo je lijep turnir između jakih reprezentacija, no i reprezentacija BiH se ove godine pojačala i osvježila s novim igračima koji su se uz već iskusne, odlično uklopili i dali svoj maksimum. Na kraju, to i rezultat pokazuje. Svakako moramo istaknuti da su i protivnici bili i više nego fair i da je borba bila ravnopravna. Mininogomet je sport rekreativaca i mogu ga igrati svi koji su fizički spremni i vole rekreaciju. Uključivanjem kroz svoje lokalne lige dobivaju šansu za sudjelovanje u završnici tu u Vitezu, a to je prvi korak ka reprezentaciji. Čestitamo svim sudionicima, a posebno našim momcima.“