Bosanci izumili pametni privjesak koji čuva podatke i zdravlje

Grupa mladića iz Bosne i Hercegovine osmislila je uređaj pod nazivom WiKey a riječ je o privjesku za ključeve koji pruža mogućnost spremanja i do 128 GB podataka te prijenosa istih putem bežičnih mreža.

Ideja mladog tima iz Bosne i Hercegovine bi ubrzo mogla postati hit na svjetskom tržištu. Nosite sve svoje podatke, gdje god da idete te pristupite svojim fotografijama, dokumentima ili video zapisima u svakom trenutku.

S integriranim senzorima pokreta, WiKey može pratiti vašu aktivnost tijekom dana te prikazati koliko ste kalorija potrošili taj dan, prijeđeni put, prosječnu brzinu kretanja i još mnogo informacija. Iza ovog izuma stoje dva mlada inovatora, Adel Miljković i Nandino Galijašević iz Velike Kladuše, studenti elektrotehnike koji su s svojim timom kroz zadnja četiri mjeseca naporno radili na realizaciji ideje i pripremi same kampanje.

Projekt je nastao kao ideja koja bi trebala olakšati te automatizirati mnoge današnje radnje, te je zbog toga u kratkom vremenu dobio pažnju i podršku šire publike piše radio Sarajevo.

Ukoliko želite da podržite njihov projekt, to možete uraditi putem crowdfunding platforme IndieGoGo.

Prethodni članakNE PROPUSTITE: Sutra Maškare u Vitezu!
Sljedeći članakIstraga pokazala da je dječak iz Kiseljaka slučajno ozlijeđen