Borjana Krišto kandidatkinja HDZ-a BiH za predsjedateljicu Vijeća ministara BiH

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto kandidatkinja je za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine – potvrdio je novinarima u Mostaru Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH nakon sjednice Predsjedništva ove stranke.

Po ustaljenoj praksi rotacije, u novom mandatu bi čelnu funkciju u Vijeću ministra trebao obnašati kandidat iz hrvatskog naroda. 

Borjana Krišto je na proteklim izborima bila kandidatkinja stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH za člana Predsjedništva BiH. U proteklom mandatu bila je članica Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Pored toga, Čović je otkrio kako će predsjednica FBiH biti Lidija Bradara.

– Više puta sam rekao da ćemo imati uravnotežen odnos dama i gospode. Vezano za imena i resore u Vijeću ministara idući tjedan ćemo voditi razgovore. Nastojat ćemo napraviti korektan dogovor između tri predstavnika vlasti i važno je da to zajednički funkcionira – dodao je Čović.

Kada je u pitanju Federacija BiH, istaknuo je kako je jedino sigurno da će ministar financija i zamjenik predsjednika Vlade biti iz HDZ-a BiH.

– Nastojat ćemo da naš utjecaj u toj Vladi bude izraženiji. Predsjednik Vlade bit će Bošnjak, pa će Domom naroda predsjedati Hrvat – podvukao je on.