Boriti se, cilj i zadatak je

Što očekivati, čemu se nadati mogu navijači Viteza kada je u pitanju susret protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja, u prvom kolu doigravanja skupini šestorke koja se bori za opstanak u Premijer ligi? Pitanje je, mnogi će reći, deplasirano, jer su Vitežani praktički već ispali iz Premijer lige, iako teoretski još uvijek imaju izgleda, uz pravo nogometno čudo, izboriti nastavak natjecanja u elitnom bh nogometnom razredu.

Otprilike, tako razmišlja i mladi i talentirani Toni Tipurić, srednji branić, koji je u petak, pred gosovanje kod Mladosti, bio gost novibara.

„Mladost je“, kazao je Tipurić, „čvrsta, dobra i disciplinirana momčad. Svjesni smo da unatoč činjenici da Mladost nije ispunila zacrtani cilj ulaska u borbu za prvaka, da će protiv nas i u svim drugim susretima igrati angažirano, profesionalno i na bilo kakve „popuste“, na njihovu nemotiviranost, ne smijemo računati. Naš je cilj i zadatak odigrati maksimalno angažirano, kako znamo i kako možemo, vjerujem u svoje suigrače, u naže mogućnosti i vjerujem da ćemo, konačno, donijeti bod(ove) s gostujućeg terena“.

Uz Tipurića, gost na press konferenciji pred susret u Doboju kod Kaknja, bio je još jedan mladi i talentirani igrač Viteza, Vedran Vrhovac.

„Kada je riječ o ligi za  za ostanak tu je Mladost, rekao bih, najkvalitetnija i najbolje posložena momčad. Međutim, mi ćemo igrati maksimalno angažirano pa i unatoč činjenici da smo, već odavno, „otpisani“. Mi takav „otpis“ ne prihvaćamo, mi smo sportaši, profesionalci, „matematika“ kaže da još uvijek nije sve gotovo i dok je to tako treba vjerovati i u nemoguće. Tako ćemo se postaviti na terenu u susretu s našim snažnim protivnikom“, kazao je ran Vrhovac, koji je vrlo solidno odigrao dvije proljetne utakmice u Gabeli i u Vitezu, na mjestu zadnjeg veznog iako je po vokaciji i dosadašnjim igrama u Vitezu izraziti centralni branič.

U ovakvoj situaciji, kada viteški nogometni brod tone, nije lako no treneru Ivici Boniću. No, on sa svojim suradnicima radi kao da je sve normalno, kao da „lađe ne tonu“ ni neće potonuti.

„Idemo u goste mladosti gdje mi tradicionalno igramo dobro. Nadam se i očekujem da će tako biti i ovaj put. Naši su domaćini, pretpostavljam, pomalo i razočarani jer nisu ispunili svoj cilj – ulazak među šest najboljih momčadi koje se u nastavku prvenstva bore za prvaka Bosne i Hercegovine. A bili su tako blizu. Mi na ovo gostovanje putujemo s nadom da ćemo nastaviti s dobrim igrama koje smo demonstrirali u Gabeli i u srijedu u Vitezu. Bude li tako, a trebalo bi biti, možemo očekivati povoljan rezultat“, kazao je Bonić, dodajući kako će, ovaj put, odmoriti Marka Jevtića, umjesto njega igrat će Toni Tipurić, a za nastup su upitni, lakše ozlijeđeni, Zvonimir Vukoja i Aleksandar Ilić.