Bolnica u Travniku dobila ultrazvučni aparat za obnovljeni odjel patologije trudnoće

U prostorijama JU Bolnica Travnik održana je ceremonija uručenja ultrazvučnog aparata za obnovljeni odjel patologije trudnoće, koji će uskoro početi sa radom.
Ultrazvučni aparat je poklon International Waqf Fund UK, a projekat je realizirala humanitarna organizacija Islamic Relief Worldwide sa sjedištem u Sarajevu.

Ukupna vrijednost realiziranog projekta je cca. 60 000 KM.

Ovom značajnom događaju za J.U.Bolnicu Travnik su pored menadžmenta bolnice i predstavnika donatora nazočili i premijer SBK Tahid Lendo, gradonačelnik Travnika Admir Hadziemrić, gradonačelnik Novog Travnika Refik Lendo, direktori domova zdravlja, direktor fonda zdravstvenog osiguranja Dragan Solomun kao i direktori zdravstvenih ustanova Bugojna, Travnika, Fojnice, Busovače.

Nabavkom novog ultrazvučnog aparata za nas kao odjeljenje i bolnicu ima veliki značaj. Kao što znate, rad jednog ginekologa nije moguć bez ultrazvučnog aparata koji se koristi u svakodnevnoj dijagnostici. Također nam je drago što je neko i prepoznao taj naš rad te ga nagradio nabavkom novog UZ aparata, koji po svojim karakteristikama zadovoljava rad našeg odjeljenja, a ujedno na taj način radimo na zaštiti reproduktivnog zdravlja svake žene našeg kantona.

Ujedno ćemo i upotpuniti novim UZ aparatom i obnovljeni Odjel patologije trudnoće, koji će početi sa radom nakon primanja aparata. Islamic Relief Worldwide BiH kontinuirano radi na poboljšanju uvjeta života građana u BiH od 1992 godine.

U ovom trenutku smo u završnoj fazi implementacije izuzetno vrijednih pet projekata za koje se nadamo da će do kraja ove kalendarske godine biti i završeni. Pored redovnih stipendija za nešto više od 1300 djece realiziramo i različite edukativne sadržaje kao i pomoć u samozapošljavanju za samohrane roditelje, rekla je Fatima Čurić-Ljevaković, šefica službe za ginekologiju i akušerstvo.