Bojan Vidović ponovo izabran u predsjedništvo HDZ 1990

Na VII. Saboru Hrvatske demokratske zajednice 1990 (HDZ 1990) održanom u Jajcu 4.11., srednja Bosna je ponovno potvrdila činjenicu da je prisutna i nezaobilazna u tijelima stranke.

Saboru je pristupilo 310 od pozvanih 340 izaslanika iz cijele Bosne i Hercegovine. Osim izaslanika, Saboru HDZ-a 1990 prisustvovalo je više od 20 gostiju iz 15 različitih izaslanstava političkih stranaka, kulturnih ustanova, braniteljskih organizacija i veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Valja istaknuti kako su mjesta u predsjedništvu reducirana, a SBK/ŽSB su pripala dva, tim više na značaju dobiva činjenica da je jedno od njih pripalo Bojanu Vidoviću, predsjedniku OO HDZ 1990 Vitez i općinskom vijećniku.

Njegova namjera je u budućnosti kroz poziciju u predsjedništvu HDZ 1990 osigurati još više sredstava za Vitez i lokalnu zajednicu kroz razne projekte i u svakom slučaju dati svoj doprinos unaprjeđenju stranke kako na lokalnoj razini, tako i na višim razinama.

Podsjećamo, za predsjednika HDZ-a 1990 izabran je Ilija Cvitanović, dok će dužnost zamjenika predsjednika nastaviti obnašati Stipe Tokić. Za dopredsjednike HDZ-a 1990 izabrani su: Radoslav Radišić, Jozo Ćosić, Anto Bilić, Željko Josić, Luka Faletar i Đuro Ivanović.

U Predsjedništvo HDZ-a 1990 izabrani su: Marinko Petrić, Ivan Odak, Vjekoslav Bakula, Antonija Banožić, Irena Periša, Mladen Šarić, Marija-Silva Vidović, Bojan Vidović, Mladen Šantić, Zdenko Kolak, Ivica Marinović i Ivan Klarić. Također, na VII. Saboru HDZ-a 1990 izabran je i 41 član Središnjeg odbora HDZ-a 1990 među kojima je i Željko Topalović član OO HDZ 1990 Vitez, te predsjednik i sedam članova Nadzornog odbora HDZ-a 1990.