Bogat kazališni vikend: U petak na 5. Danima kazališta DIS teatar iz Banja Luke

Peti po redu kazališni dani u Vitezu nastavljaju se ovoga vikenda nastupkm DIS teatra iz Banja Luke s predstavom „Možemo mi ovako do sudnjeg dana”. Predstava rađena po Borislavu Pekiću, a u adaptaciji Branislava Ilića i režiju Novice Bogdanovića, u sezoni 2012/13 osvojila je ukupno 21 nagradu.

Predstava je rađena alternativnim scenskim znakovima, a uspješno je nastupila na brojnim festivalima, uključujući i novosadski Infant.

Predstava je alegorija (su)života u zamišljenoj zemlji, gdje se mnogi osjećaju progonjeni, a mnogi se pronalaze u ulozi progonitelja. Priča je, naravno, izmišljena i služi isključivo za umjetničke potrebe mladih glumaca i njihove publike.

„Originalni tekst napisan je tako da se radnja odvija u umobolnici, ali danas su te ustanove toliko popunjene da pomenuti tipovi iz predstave s ovakvim dijagnozama, ne bi ni ostali u bolnici”, kazao je u najavi gostovanja predstave redatelj Novica Bogdanović.

Predstava DIS teatra, „možemo mi tako do sudnjeg dana” bit će odigrana u kazališnoj dvorani Vitez, u petak, 8. studenog s početkom u 19,00 sati.

Bogat kazališni viken upotpunit će u subotu nastup Draft teatra iz Tuzle s predstavom “S čime u EU???”, a u nedjelju će se viteškoj publici predstaviti kazališna ekipa iz Mrkonjić Grada s predstavom “Igre u pijesku”.