Bodovi Olimpicu

U vrlo dobroj nogometnoj predstavi koju je kvario i na kraju i pokvario tendenciozni, drski i bezobrazni sudac Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, završena je pobjedom gostiju iz Sarajeva.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj igri s nekoliko (polu)prilika za postizanje golova s obje strane. U tom dijelu susreta Vitežani nisu uspjeli postići gol, a gostima je to pošlo za nogom u 24. minuti. S(p)retni strijelac bio je iskusni Muharemović, a dijelom je za gol krivac i golman Viteza Živković.

Do kraja poluvremena Vitez je imao terensku inicijativu, više je napadao i prijetio ali s „praznim puškama“.

U nastavak susreta domaća momčad je ušla s maksimalnim angažmanom, trudili su se Karačićevi mladići, borili se, ali sve do 73. minute nisu uspijevali poravnati rezultat. U toj 73. minuti, najbolji igrač Viteza u ovom susretu, Borislav Piulipović sve je uradio sam. Primio je loptu na rubu kaznenog prostora Olimpica, u duelu s jednim obrambenim igračem je pao, uspio se dići i onda snažnim i preciznim udarcem pogodio je desni donji kut nemoćnog golmana Fejzića.

Nakon izjednačenja Vitežani su dobili krila, napadali su, stvorili su i nekoliko dobrih prilika za postizanje golova, Izvrsno je branio Fejzić, a njegovi suigrači branili su se svim sredstvima, dozvoljenim i nedozvoljenim. Simulirali su, , krali vrijeme, a sve to im je tolerirao najslabiji akter ovoga susreta, sudac Bijelica, koji je u više navrata presuđivao prekršaje očigledno na štetu Vitez. I na žalost, nakon jednog prekršaja na igraču Viteza Pilipoviću, što Bijelica nije želio vidjeti, iako je prekršaj bio očigledan, tek tri – četiri metra od njega, gosti su u zadnjim trenucima utakmice postigli pobjedonosni gol, a kumovao mu je i golman Viteza Živković.


VITEZ : OLIMPIC
1 : 2

Vitez, Gradski stadion. Gledatelja 1000. Sudac Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo) 5.

Strijelci: 0 : 1 Muharemović (24.), 1 : 1 Puilipović (73.), 1 : 2 Pandža (90 + 3)

VITEZ: Živković 5, Jevtić 7, Muminović 6, Pezo 6 (od 35. Anastasov 6), Šantić 6, (od 72. Kantar 6,5), Livančić 6,5, Pilipović 7,5, Barišić 6,5, Sadiković 6, Kapetan 5,5, Đurić 6 (od 61. Basara 6,5).

Trener: Branko Karačić

OLIMPIC: Fejzić 8, Imamović 6, Merajić 6, Muharemović 7, Pandža 7, Smajić 6,5, Stanić 6, Karić 6, Regoja 6 Pereira 6 (od 66 Souza 6), Raščić 6 (od 81. Hadžiuć -).

Trener: Mirza Varešanović.

Zvonimir Čilić / Vitez.info