Bodovi krucijalne vrijednosti

Vitez zaredom igra treću premijerligašku sezonu i do subotnjeg susreta s Veležom u Mostaru zabilježio je samo jednu gostujuću pobjedu. Bilo je to 10. svibnja, prošle godine, u zadnjem kolu sezone 2013./14, protiv Zvijezde u Gradačcu.

Cijelu proteklu sezonu Vitežani su bili bez gostujuće pobjede, tako je bilo i u prva dva kola aktualne sezone (protiv Radnika i Širokog Brijega), a onda, za mnoge iznenađujuće, u subotu su pobijedili Velež u Mostaru. Pobjeda je to krucijalne vrijednosti, jer je došla nakon tri startna poraza i to u gostima, kod Vitežanima vrlo neugodnog, do sada nesavladivog Veleža.

Vitez je u ovom susretu po prvi put vodio novi trener, iskusni Branko Karačić i na tom prvom koraku, nakon samo dva odrađena treninga, s momčadi je napravio ono što je malo tko očekivao. Samo jednu promjenu u sastavu je napravio, umjesto standardnog centralnog napadača  Smrike uveo je Jusufbašića koji je „zlatnim“ golom riješio ovu utakmicu. Istina, bilo je i promjena u taktičkim postavkama i rasporedu igrača na terenu, i čvrsta Karačićeva ruka i kvalitetna psihološka priprema momčadi, urodili su plodom na radost igrača, rukovodstva kluba i plejade navijača viteškog premijerligaša.

„Sretan sam i zadovoljan, prije svega radi naše pobjede, radi postignutog gola i opravdanog povjerenja kojega mi je ukazao trener. Ova pobjeda za nas je od velikog značaja,  veliko ohrabrenje, podstrek  za nastavak prvenstva i za put ka zacrtanim ciljevimna“, kazao je  sretni i zadovoljni Sabahudin Jusufbašić.

Po općim ocjenama vrlo dobro je odigrao iskusni veznjak, Milan Muminović. „Mislim da ne treba ni mene ni bilo koga stavljati u prvi plan kada je ova utakmica u pitanju. Naime, ova pobjeda je plod našeg zajedništva, pobjeda kolektiva. Prije utakmice nismo se „razbacivali“ izjavama, a vjerovali smo da u Mostaru možemo napraviti dobar rezultat. I napravili smo ga. A zbijenih redova, s vjerom u svoje snaga i sposobnosti, odgovornom i discipliniranom igrom, ova momčad  može i daleko više od do sada postignutog“, konstatacija je iskusnog Muminovića.

Vitežanima u subotu u goste dolazi novajlija Mladost iz Doboja kod Kanja i pobjedom, koja se očekuje, bodovi osvojeni u Mostaru dobit će pravu krucijalnu vrijednost.