Blagoslovljen prostor obnovljene suvenirnice u travničkom sjemeništu

U četvrtak 13. kolovoza nakon svete mise koju je predslavio preč. Marko Mikić, župnik u Travniku i dekan Travničkog dekanata, u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“ blagoslovljen je prostor obnovljene suvenirnice.

Svetu misu, na Petrov četvrtak, predvodio je i pod njom propovijedao preč. Marko Mikić. U prigodnoj propovijedi preč. Mikić govorio je o talentima koje Bog daje čovjeku i o važnosti oprosta, piše Nedjelja.ba. 

Nakon propovijedi blagoslovio je novu misnicu, dar obitelji Nikice Kojadina iz Margetića. Naime, obitelj Kojadin se zavjetovala i darovala misnicu sjemeništu kao zahvalu Petru Barbariću za ozdravljenje njihovog unuka od epilepsije.

Nakon svete mise preč. Mikić blagoslovio je prostor obnovljene suvenirnice koja je otvorena svakoga četvrtka i nedjelje, piše kta.

Uz krunice, kipove, molitvenike i knjige ponuda u suvenirnici proširena je i s liturgijskim ruhom, liturgijskim knjigama, misnim vinom, hostijama, prvopričesničkim, krizmeničkim, ministrantskim haljinama. Uz to svećenici u njoj mogu pronaći i kolar košulje, kolar majice i sve potrebno kako za sakramente, tako i za župne crkve.

Za svećenike u Vrhbosanskoj nadbiskupiji postoji mogućnost dostave na kućnu adresu, a narudžbe se mogu izvršiti putem maila: ekonomat.sjemeniste@gmail.com.

Prethodni članakNOVA BILA: U pucnjavi ranjen V.T. (27)
Sljedeći članakKardinal Puljić: Crkve se više neće zatvarati. S odanošću Majci Božjoj očuvali smo identitet, zato je zovemo Kraljicom Hrvata