Blagajniku Ministarstva vanjskih poslova BiH oteto 50.000 KM

Ivica Merlo, blagajnik u Ministarstvu vanjskih poslova BiH opljačkan je jučer iza podneva u Ulici Maršala Tita u Malom parku, u strogom centru Sarajeva, gdje mu je nepoznata osoba naoružana pištoljem, otela 50.000 maraka.

Iz policije su potvrdili događaj i pojasnili da još nitko nije osumnjičen i privođen na saslušanje. Merlo je oko podneva otišao u banku odakle je digao novac, a opljačkan je prilikom povratka na posao, dok je prolazio kroz Mali park. Iz policije je potvrđeno da se razbojništvo dogodilo oko 12.10 sati, te da je Merla opljačkala osoba koja je tom prilikom koristila vatreno oružje. Istragu je preuzeo Sektor krim-policije MUP-a Sarajevske županije.

Još nije poznato zašto je Merlo podizao novac i zašto je u banku išao bez osiguranja. Nije jasno tko je sve znao da Merlo otišao po novac, jer je očito da je razbojnik morao imati insajdera koji mu je to dojavio.

Interesantno je da se razbojništvo dogodilo nedaleko od zgrade Predsjedništva BiH, gdje ima mnogo policajaca i gdje je sve pokriveno videonadzorom, no i pored toga, razbojnik se uspio udaljiti s plijenom, piše “Oslobođenje”.

Iz MVP-a BiH danas nisu željeli komentirati ovaj događaj.

“MVP BiH je o ovom razbojništvu koje se dogodilo odmah obavijestilo nadležne istražne organe s kojima surađujemo u provođenju istražnih radnji. U cilju sprovođenja adekvatne istrage, nadležni istražni organi su ti koji mogu javnost obavijestiti što smatraju potrebnim tijekom ovih radnji”, navodi se u dopisu MVP-a BiH, prenosi HMS.

Reklama