BJELOVAR: “Učionica” GKM-a Vitez najbolja inozemna predstava, Ivanu Sajeviću priznanje za izniman doprinos kazališnom amaterizmu Republike Hrvatske

Gradsko kazalište mladih Vitez proteklog je vikenda nastupilo na 10. Komedija festu u Bjelovaru, nakon čega je bogatije za još jedno divno gostovanje, ali i dva iznimno vrijedna priznanja.

Uz nagradu predstavu “Učionica” za najbolju inozemnu predstavu, posebno priznanje dobio je voditelj GKM-a Vitez, Ivan Sajević, za izniman doprinos kazališnom amaterizmu Republike Hrvatske. Ovo vrijedno priznanje za ovaj značajni jubilej dobila je, među ostalima, i poznata hrvatska redateljica Nina Kleflin, kao i Silvio Stilinović iz Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod. Ova vrijedna priznanja uručio je gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak, zahvalivši se svima nagrađenima na značajnom doprinosu kazališnom amaterizmu, naglasivši kako će u budućnosti još značajnije podržavati ovaj festival, ali i Bjelovarsko kazalište.

Komedija fest organizira Bjelovarsko kazalište, a Vitežani su u Bjelovaru rado viđeni gosti. Tijekom proteklih godina GKM Vitez zabilježio je značajne nastupe u Bjelovaru, a na jubilarnom, desetom izdanju Komedija festa odigrali su predstavu “Učionica”. Predstava je odigrana u Domu kulture u Bjelovaru, koji je nedavno obnovljen, a u čiju obnovu je uloženo oko 20 milijuna kuna.

Predstava “Učionica” namijenjena je za djecu i mlade od prvog do devetog razreda osnovne škole, ali će svakako i oni stariji moći uživati u ovoj uzbudljivoj školskoj priči. Predstava je edukativnog karaktera i savršena je “poslastica znanja” za početak nove školske godine. Učica i učo nas kroz igru i pjesmu vode kroz sve osnovnoškolske predmete izdvajajući razne zanimljivosti i mudrosti. 

U predstavi igraju: Adna Hasanić i Marko Mirković, koji ujedno potpisuju i režiju teksta Marka Mirkovića, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.