Bivši igrač NK Viteza Hrvoje Barišić potpisao za Sepsi iz Rumunije

Rođen u Splitu , Barišić je diplomirao na akademiji u Mosoru . Godine 2011. Dugopolje ga je pozvao da se pridruži klubu.

Debitovao je na međunarodnoj utakmici igrajući poslednja dva minuta susreta UEFA Lige Evrope protiv Splita protiv Domžala . 

Barišić je pobijedio u Premijer ligi Bosne i Hercegovine 2013–14 sa HŠK Zrinjski Mostar .2014. se vratio u Hrvatsku i potpisao dvogodišnji ugovor sa Slavenom Belupom .  Debitovao je za klub u 4-0 porazu od Dinamo Zagreba .

U januaru 2015. godine, Barišić se vratio u Bosnu i Hercegovinu, ovoga puta kroz šestomjesečni zajam s Vitezom . 

Na kraju sezone, prekinuo je ugovor sa Slavenom Belupom nakon što je osjetio da je višak kluba. Potom je trajno potpisao ugovor sa Vitezom i potpisao ugovor na godinu dana. U dvije sezone koje je igrao za klub, on je ostvario 49 nastupa.

Dok je igrao za Vitez, Barišić je osvojio atrakciju bosanskog kluba Sarajevo kao i klubove izPoljske . U maju 2017. napustio je Vitez uz obostranu saglasnost. 

U julu 2017. godine vratio se u Zrinjski Mostar dvogodišnjim ugovorom.  Barišić je u svibnju 2018. ponovo osvojio titulu prvaka bosanske lige s Zrinjskim.  Napustio je Zrinjski u junu 2019. godine nakon isteka ugovora sa klubom. 

13.6 2019. potpisao je ugovor sa klubom Liga I Sepsi OSK Sfântu Gheorghe .