BITI ILI NE BITI: Skupština NK Vitez nije ponudila odgovor, na potezu je Općina

Biti ili ne biti, nakon ispadanja iz Prve federalne nogometne lige nastaviti natjecanje u Drugoj ligi Federacije ili pak nestati s nogometne scene, očekivalo se, bit će razriješeno na Skupštini Nogometnog kluba Vitez.

Skupština je održana u četvrtak u kasno poslije podne, okupio se tek nužni kvorum da bi mogle biti donesene važeće odluke koje, na žalost, nisu donesene. A kako bi i mogle biti  kada se Skupštini  nisu odazvali dužnosnici Općine (Skupština je održana u zgradi Općine), kao ni dužnosnici HDZ-a BiH, vladajuće stranke u Vitezu.

Nije bilo ni  viteških gospodarstvenika, osim trojice-četvorice koji su na svojim leđima klub nosili u protekloj turbulentnoj sezoni. A da bi to činili i dalje, rekli su, nemaju ni volje, snage ni vremena, a uz to ostavljeni su i prepušteni sami sebi. Pa tko je ovdje lud? Čiji je NK Vitez? Dalo se izvući ovakva i slična pitanja iz diskusija i konstatacija dosadašnji voditelja NK Viteza, ali i prisutnih Skupštini,  na kojoj je bio  i predsjednik NS Srednjobosanske županije, Ivan Frljić i tom prilikom ponudio pomoć iz nadležnosti i mogućnosti Saveza

Tijekom Skupštine bilo je i burnih diskusija, ideja, prijedloga, optužbi…  Mnogo žući izliveno je ka općinskim strukturama političke i izvršne vlasti „koje su se ponašale i ponašaju se nezainteresirano, kao da  oni sa sudbinom  najstarijeg sportskog kolektiva  u Vitezu nemaju baš ništa“. A imaju, ili je bolje reći, morali bi imati.

Upravo zbog takvih, opravdanih i argumentiranih stajališta, zaključeno je da se već tijekom petka nadležnim strukturama vlasti dostavi zaključak Skupštine. Tražimo da načelnik Općine i predsjednik OO HDZ-a BiH u roku od tri dana organiziraju sastanak s predstavnicima NK Vitez i s Udrugom poslodavaca, a s ciljem tražiti i pronaći rješenja kako bi ovaj klub nastavio živjeti i raditi. A ako ne, neka onda AMEN kažu oni kojima klub pripada.