Bit će to nogometni spektakl

U pomoc kolegama u hrvatskoj bolnici doktor fra mato nikolic u novoj biloj dolaze lijecnici iz klinicke bolnice mostar

Vitežani, viteški gospodarstvenici prije svega, pripremaju pravi sportsko-kulturno-humanitarni spektakl, a riječ je o nogometnoj utakmici između „Humanih zvijezda Hrvatske“ i „Prijatelja bolnice“ u Novoj Biloj.

To se dalo zaključiti i u srijedu na sastanku Udruge gospodarstvenika Viteza, predstavnika Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“, Organizacijskog odbora, članova Općinskog vijeća iz reda hrvatskog naroda i pomažućih članova koji su se uključili u pripremu utakmice koja izaziva veliko zanimanje ljubitelja nogometa u Lašvanskoj dolini, pa i na širem srednjobosanskom području. A za to su dva važna razloga. Naime, u momčadi „Humanih zvijezda Hrvatske“ nastupit će bivši poznati i popularni nogometaši, bivši reprezentativci Hrvatske koji su igrali u zlatno vrijeme hrvatskog nogometa, prije deset, petnaest pa i više godina. U sastavu momčadi „Humane zvijezde“ bit će i nekoliko istaknuti političara, pjevača, glumaca…, a stručno će ih voditi nogometni bard, „trener svih trenera“, legendarni Travničanin, Miroslav Čiro Blažević.

Drugi razlog velikog interesa je humanitarni karakter utakmice jer će sav prihod od prodanih ulaznica, te od donatora ići u Fond za izgradnju šeste lamele novobiljanske bolnice, koja je dar Republike Hrvatske srednjobosanskim Hrvatima, ali i svim građanima koji na tom području žive. Uz to pozornost privlači i momčad „Prijatelji bolnice“ s nekoliko bivših istaknutih nogometnih zvijezda, reprezentativaca svih selekcija BiH. U momčadi će biti i najbolji nogometaši među liječnicima, kako se to zna slikovito reći, ugledni gospodarstvenici, politički dužnosnici s najviši razina vlasti BiH a ujedno i majstori najljepše sporedne stvari na svijetu – nogometa. Pojačat će ih, bar imenom, prezimenom, funkcijom koju obnaša, hrvatski veleposlanik u BiH, Ivan Del Vechio, a na suprot treneru Čiri Blaževiću bit će istaknuti hrvatski nogometni ineternacionalac, aktualni trener premijerligaša NK Vitez, Branko Karačić.

Za nedavnog boravka u Vitezu predsjednik Udruge „Humane zvijezde Hrvatske“, Branko Tušek je kazao kako već dugo, dugo nisu izgubili utakmicu, kako uvijek idu na pobjedu. S druge strane mu je poručeno starom narodnom poslovicom kako „vrč ide po vodu dok se ne razbije“. Hoće li se „vrč“ Humanih zvijezda Hrvatske“ razbiti u petak na Gradskom stadionu u Vitezu?

Pred početak utakmice, na poluvremenu i na kraju susreta bit će upriličen i prigodan kulturno-zabavni program, očekuje se više od 4 tisuće gledatelja s plaćenim ulaznicama, a dobri ljudi koji i bez toga žele pomoći izgradnju šeste lamele, koja je, kako pjesma kaže, bila i ostala „svjetlost i nada…“ Hrvatima s ovoga područja. Sredstva mogu uplatiti preko u Unicredit Bank d.d. na račun: 338250228466412 ili pak na broj žiro računa Udruge poslodavaca Vitez: UniCredit Bank 3382502200203611 s naznakom „Donacija za bolnicu Dr. fra Mato Nikolić Nova Bila“.

„Prijatelji bolnice“: Dr. Velimir Valjan, dr. Dragan Čović, Marinko Čavara, dr. Ante Kvesić, dr. Drago Džambas, Ivica Džambas, Anto Rajković, Goran Dujić, Mato Zovko, Slaven Garić, Martin Banović, Ivica Barnjhak, Ratko Barnjak, Anto Šakić Bolfo, Anto rajković Tunja, Nikola Franjić, Tihomir matošević,Velimir Vidić, Josip Kupreškić, Miodrag Tešić, Goran Lovrinović, Ivann Mihaljević, Damir Šafradin, Spomenko Bošnjak, Ivan Sajević, Ivan Del Vechio.

Trener: Branko Karačić

„Humane zvijezde“: Dražen Ladić, Marijan Mrmić, Dario Šimić, Boris Živković, Mario Stanić, Miroslav Žitnjak, Miroslav Bičanić, Goran Krunoslav Jurčić, Tomislav Šokota, Silvio Marić, Milan Bandić, Zlatko Mateša, Slavko Goluža, Amir Kozić Leo, Edin Mujčić, Branko Tušek, Branko Stupar, Petar Krpan, Marko Babić, Robert Špehar, Anto Tubić Franić, Božo Vukasović, Slaven Knezović Grof.

Trener: Miroslav Čiro Blaževiić.