Bit će bolje već u narednom kolu

Vitez nije uspio u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti prirediti željeno i potajno očekivano iznenađenje i utakmicu su izgubili s minimalnih 1 : 0.

No, treba reći, objektivno gledajući na sve probleme s kojim se ovaj popularni klub nakon okončanja protekle sezone i u zadnjem kolu izborenog ostanka u Premijer ligi, i neodlučan ishod protiv Mladosti bio bi iznenađenje. A kada se zna da nisu mogli igrati Mahir Karić, prinova iz Olimpika (tri žuta kartona iz prošle sezone), te Luka Miletić, došao iz Dugopolja i Jozo Šantić, povratnik iz Italije (zbog neriješene papirologije), a riječ je o igračima koji će, nema dvojbe, igrama mijenjati „krvnu sliku“ Viteza, onda to i dodatno potvrđuje tezu o nerealnom očekivanju iznenađenja na startu nogometne sezone.

Međutim, treba reći da se Vitežani nisu obrukali protiv favorizirane Mladosti, da su se, uglavnom, ravnopravno nosili, a pobjednika je presudila neopreznost obrambenog reda Viteza, pa i sreća koja je domaćinu bila naklonjena.

„Dali smo i pokazali ono što smo na ovoj utakmici, u krnjem sastavu, i mogli dati. Naime, tijekom ljetne stanke ostali smo bez skoro cijele standardne postave iz prošle sezone. Ovo je sada potpuno nova momčad, neuigrana, mlada što potvrđuje i podatak da su samo dvojica naših igrača stariji od 25 godina (Brekalo i Livaja op.a.), a dvojica  mladića (Seid Zukić (iz Travnika) i Đorđe Čosić (posudba iz Zrinjskog) igrali su a momčadi su se priključili samo dva dana prije utakmice protiv Mladosto. Sve to su razlozi što ipak mogu biti zadovoljan pa i unatoč porazu, a uvjeren sam da ćemo u nastavku prvenstva pokazati više, igrati bolje i već u narednom kolu (u Vitezu gostuje Krupa op.a.) igrom i rezultatom to i potvrditi“, kazao je za Vitez.info u nedjelju ujutro trener Viteza, Ivica Bonić.

Jedan iz „stare“ prošlogodišnje garde u momčadi Viteza je golman Ivan Tirić. Branio je Ivan protiv Mladosti vrlo dobro, a za primljeni gol ne snosi krivicu.

„Cijelo proljeće nisam branio, pa je moj motiv bio i dodatno pojačan, pokazati se, dati sve od sebe, dobro braniti… Naravno, nema razloga za moje nezadovoljstvo kada su moje obrane u pitanju. Gol zaista nisam mogao braniti, a posebnog razloga za radost nemam jer smo susret izgubili. Ipak, rekao bih, pokazali smo da možemo, a kada zaigraju i igrači koji u ovom susretu nisu imali pravo, bit će to „druga pjesma“. A govori se o još ponekom pojačanju. Vjerujem, uskoro će sve doći na svoje i Vitez će, ponovo, biti težak protivnik i za najbolje bosanskohercegovačke momčadi“, optimističan je vrijedni, radišni i uvijek skromni golman Viteza, Ivan Tirić.

Prethodni članakNOVI TRAVNIK: Na Rostovu obilježen blagdan sv. Ilije i 50 godina svećeništva
Sljedeći članakIma li opasnosti od epidemije / Male boginje u FBiH: Sve manje vakcinisane djece