Bild se divi: Hrvatska, najbolja sportska zemlja na svijetu…

S 4,2 milijuna stanovnika Hrvatska ima tek nešto više stanovnika od Berlina (3,5 milijuna) i svejedno je sportski svjetski velikan. U odnosu na broj stanovnika i najbolja sportska zemlja na svijetu, piše njemački Bild hvalospjeve Hrvatskoj.

Potkrijepili su to, naravno, i činjenicama pa tako navode:

– Rukometaši (brončani s Europskog prvenstva 2016.) i vaterpolisti (svjetski prvaci 2017.) uvijek su među favoritima na svakom natjecanju. Goran Ivanišević velika je zvijezda i osvajač Wimbledona 2001., a Janica Kostelić je 2002. i 2006. osvojila četiri olimpijska zlata i dva srebra te je jedna od najuspješnijih skijašica u povijesti.

Koliko je Bildova analiza značajna dovoljno govori i činjenica da ovaj njemački časopis dnevno čita 2,5 milijuna ljudi, a sugovornika su u Hrvatskoj pronašli u Dini Rađi.

Naši uspjesi sigurno imaju veze s genima. Puno je ljudi ovdje više od prosjeka. Usto imamo i dobar sustav, prepoznajemo talente jako rano i dajemo im priliku da se razviju, rekao je Rađa koji je s Hrvatskom osvojio legendarno srebro na Olimpijskim igrama 1992. godine.

Valja tu dodati i nogometnu reprezentaciju sa svjetskom broncom 1998., Čilića, Ćorića, Davis Cup reprezentaciju, Ivu Majoli, veslače, Podravku, RK Zagreb…