“Bijeli put” i u Mostaru

Projekcija dokumentarnog filma “Bijeli put” redatelja Zdenka Jurilja održat će se u petak, 26. svibnja, u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru u 20 sati, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Film će biti prikazan u sklopu kulturne manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne a pod pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića.

“Bijeli put” tematizira organizaciju najvećeg humanitarnog konvoja nakon Drugog svjetskog rata koji je 1993. godine spasio 80.000 opkoljenih Hrvata u Središnjoj Bosni.

“Bijeli put” realizirala je autorska ekipa iz širokobriješke produkcije “Kadar” – redatelj Zdenko Jurilj, direktor fotografije Antoni Ćorić, montažer Tomislav Topić i producent Tomislav Bubalo.

Kroz izjave brojnih svjedoka, ali i raritetnu video arhivu, koja se prvi put prikazuje na platnu, šira javnost konačno će moći vidjeti što se stvarno događalo te ratne 1993. i na koji način su ljudi u Srednjoj Bosni spašeni od golog izumiranja.

U filmu su zastupljene i neke poluigrane filmske scene kako bi se na temelju pisanih dokaza i izjave svjedoka, rekonstruirali događaji koje u to ratno vrijeme nije bilo moguće zabilježiti video kamerom.

Prethodni članakU Beogradu održana 2. Međunarodna studentska konferencija SKEI 2017, najavljena SKEI 2018 u Vukovaru
Sljedeći članakCRVENA JABUKA pjeva na proslavi 25 godina Radio Viteza