BIHAMK: Mjestimično vlažan i klizav kolnik

Zbog kiše koja je padala tijekom noći vozači se upozoravaju na mjestimično vlažan i klizav kolnik.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima, vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima promet se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvajamo autoput A-1 Podlugovi-Sarajevo zapad-Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema duljih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz BIHAMK-a.