U BiH sutra oblačno s kišom, na planinama snijeg

U Bosni i Hercegovini sutra će biti oblačno s kišom. Na planinama će padati snijeg.

Očekuje se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar će u Bosni ujutru biti istočnog i jugoistočnog smjera, a prijepodne će postepeno promijeniti smjer na sjever.U Hercegovini prijepodne će puhati jugo koji će poslijepodne promijeniti smjer na sjever i u noći se očekuje jačanje bure.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, a na jugu zemlje od 6 do 10 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura većinom između 6 i 12, a na jugu zemlje do 14 stupnjeva.

U Sarajevu će sutra biti oblačno, povremeno s kišom. Jutarnja temperatura zraka oko 5, a najviša dnevna oko 10 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno oblačno sa slabom kišom ili pljuskom. Na planinama je padao slab snijeg. Sredinom dana u Krajini i sjevernim područjima Bosne je registrirana i grmljavina.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -4 stupnjeva, Ivan-sedlo 4, Livno, Prijedor, Sanski Most i Sokolac 6, Banja Luka i Široki Brijeg 8, Bihać, Sarajevo i Zenica 9, Bugojno, Jajce i Mostar 10, Stolac, Trebinje i Tuzla 12, Doboj, Gradačac, Srebrenica i Zvornik 13, Bijeljina 14 i Neum 15, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prethodni članakU subotu audicija za dječji festival “MAK”
Sljedeći članakDobro odabran jastuk može spriječiti napetost u vratu