BiH reprezentativac Sead Kolašinac potpisao za Arsenal

Arsenal je danas ozvaničio početak suradnje sa bh. reprezentativcem Seadom Kolašincem.

Nakon višetjedne sage da li će član Zmajeva nastaviti karijeru u Engleskoj, konačno je stigla potvrda da će Kolašinac obući dres Arsenala.

Nakon što je Arsenal objavio informaciju na svojim zvaničnim stranicama, oglasio se i reprezentativac BiH prenosi N1.

“Poštovani prijatelji i navijači, u posljednje vrijeme se puno pričalo i pisalo o mojoj daljoj karijeri. Donio sam odluku i želim da je od mene čujete.

Kao što znate moj ugovor u Schalkeu ističe i proveo sam mnogo neprospavanih noći u razmišljanju gdje da nastavim karijeru. U posljednjih šest godina, još od kada sam zaigrao za U19 tim Schalkea, ja sam postao jedan od vas. Koristim ovu priliku da se zahvalim mom mentoru Norbert Elgertu koji je učinio ključne stvari u oblikovanju mog života i karijere.

Dakle, moja odluka je da karijeru nastavim u Londonu, tačnije u Arsenalu.

Vrlo mi je žao što napuštam Gelsenkirchen, ali Arsenal i trener Arsene Wenger mi nude veliku priliku da se dokažem na globalnom nivou. U zadnje vrijeme sam imao više vrlo primamljivih ponuda najvećih europskih klubova, koje sam sve odbio.

Kao što znate u proteklih nekoliko mjeseci sam se borio sa nekoliko povreda, ali sam stisnuo zube i dao maksimum u svakoj utakmici za svoj klub kako bi postigli što bolje rezultate.

Schalke 04 ostavlja veliki trag u mojoj karijeri i što je još važnije u mom srcu – zauvijek.

Zahvaljujem Vam na velikoj podršci koju ste mi dali svih ovih godina.

Vaš Seo.”

Prethodni članakNastup Pjanića pod znakom pitanja
Sljedeći članakIz BiH pošalju poruka više nego velike zemlje