BiH: Policija u ovom gradu pronašla 918 stabljika marihuane

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke pronašli su u mjestu Lipno u Ljubuškom 918 stabljika indijske konoplje čija bi vrijednost u uličnoj preprodaji iznosila preko milijun maraka.

Policija je lišila slobode dvije muške osobe – R. A. (63) i M. A.(21) iz mjesta Vitina, Grad Ljubuški koje su zatečene na lokalitetu gdje su bile zasađene stabljike.

“Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH zajedno s policijskim službenicima PU Ljubuški, PU Široki Brijeg i PU Posušje pristupili su vršenju očevida kojim je utvrđeno da se na teško pristupačnom terenu u mjestu Lipno, Ljubuški nalazi zasađeno 918 zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, čija vrijednost bi u uličnoj preprodaji iznosila preko milijun KM”, navodi se u izviješću MUP-a ŽZH.

Dodaje se kako su nakon izvršenog očevida stabljike izuzete i smještene u službene prostorije MUP-a ŽZH Ljubuški.

U službenim prostorijama MUP-a nad navedenim je osobama zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.  

Osobe R.A. i M.A. su tijekom kriminalističke obrade u cijelosti priznale počinjene navedenog djela. 

Inače, prilikom vršenja očevida došlo je do ozljede jednog policijskog službenika, stoji u izvješću.