BiH i Hrvatska danas traže put ka Francuskoj

Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske danas će tražiti bodove u utakmicama devetog kola kvalifikacija za EURO 2016, nužne za nastavak puta ka prvenstvu koji će se od 10. lipnja do 10. srpnja iduće godine odigrati u Francuskoj.

BiH će u meču grupe „B” od 20:45 sati na zeničkom stadionu „Bilino polje” ugostiti Wales i za siguran ostanak u igru u borbi za doigravanje izabranici izbornika Mehmeda Baždarevića trebaju pobijediti. Velšani bi i s bodom potvrdili izravan plasman na EP. Domaći će se nadati i grešci Izraela u susretu s Ciprom, ekipom s kojom se bore za treće mjesto, tj. doigravanje. Belgija bi večeras trebala postati sudionikom idućeg Europskog prvenstva, a za to joj je potrebna pobjeda u Andori.

Hrvatska je s posljednje dvije greške u grupi „H” zakomplicirala put ka EP-u, te joj za produženje nade i izbjegavanje doigravanja u utakmicama s Bugarima igra samo tri boda. Ako pobijedi u Azerbejdžanu, Talijani će slaviti odlazak na EURO 2016 kolo prije kraja kvalifikacija. Sve osim pobjede Norveške nad Maltom bilo bi senzacija. Najvjerojatnije, rasplet u grupi „H” bit će poznat tek u posljednjem kolu, ne dogodi li se iznenađenje u Hrvatskoj.

U grupi „A” sve i uoči devetog kola jasno je da na EP sa prve dvije pozicije izravno idu Češka Republika i Island. Za doigravanje se bore Nizozemska kojoj će danas domaćin biti Kazahstan i Turska gost Češke.