Biciklistički klub “Vitez” postavio stalke za bicikle

Biciklistički klub „Vitez” iz Viteza osnovan je prije 4 godine i u tom relativno kratkom vremenu pokrenuo je i organizirao niz akcija vrijednih pozornosti.

Naime, uz to što imaju više od stotinu aktivnih članova-natjecatelja, nizom aktivnosti rade na popularizaciji bicikla u korištenju i za svakodnevne potrebe, te u stvaranju nužnih uvjeta za korištenje bicikla na gradskom području. S tim ciljem, već odavno su od nadležnih općinskih struktura zatražili obilježavanje dijela gradskih prometnica namijenjenih biciklistima kojih je sve više, jer je bicikl sve popularniji i kao jeftino prijevozno sredstvo. Uz to ima i ekološki značaj, te rekreacijsko-zdravstveni, a uskoro bi trebali biti, kao dio biciklističke infrastrukture, postavljeni biciklistički stalci, što je u razvijenom svijetu normalna, čak obvezujuća pojava.

Na tom tragu svakako je akcija vrijednih članova BK Vitez, koji su u utorak postavili biciklističke stalke (s po sedam „parkirnih” mjesta) ispred zgrade Općine i Policijske stanice. „Ovaj projekt pomogla nam je u realizaciji Turistička zajednica Srednjobosanske županije, a dva postavljena stalka trebala bi biti putokaz i drugima da se takvi stalci postave pred trgovačkim centrima, pred Domom zdravlja, Telekomunikacijskim centrom…! Jer, biciklista je sve više, pa tako i potrebe za mjestima gdje će se mogu ostaviti bicikli dok vlasnik obavlja svoje potrebe”, kazao nam je Dario Matić, koji skupa s predsjednikom BK, Slobodanom Brkićem i vodi ove aktivnosti.

Matić i Brkić su izrazili i zadovoljstvo podrškom koju su za te aktivnosti dobili od općinskog načelnika Advana Akeljića i zapovjednika Policijske stanice, Ljubana Frljića, a najavili su i akciju registracije bicikla. „Do sada u BiH nigdje nije uvedena registracija bicikla, mada je to u mnogim zemljama već odavno na snazi. Nema dvojbe da bi registracija, bar u nekoj mjeri, smanjila i krađu bicikla, što je i u Vitezu sve raširenija pojava”, poručili su Dario Matić i Slobodan Brkić.

Zvonimir Čilić

Prethodni članakGKM Vitez i “Don Quijote” u srijedu na 13. Međunarodnom festivalu “Pozorište bez granica” u Tuzli
Sljedeći članakOtvorena ambulanta obiteljske medicine