Biciklistička karavana prijateljstva stigla u Vukovar

Sudionici Četvrte međunarodne biciklističke karavane prijateljstva Mostar – Vukovar, nakon četiri dana vožnje i oko 420 prijeđenih kilometara, stigli su u nedjelju oko podne u Vukovar.

Karavanu su ispred gradskog poglavarstva dočekali predstavnici lokalne vlasti nakon čega su biciklisti otišli odati počast na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata te na Ovčari gdje su ispred spomenika na tom mjestu upalili svijeće,  kao i cvijeće koje je poslao Sportski savez Grada Mostara

Karavana završava sutra, odlaskom na obilježavanje 25. godišnjice od ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu selu.

Karavanu organizira Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bike”, a na put je ove godine krenulo 20-tak biciklista iz Mostara, Rame, Viteza, Metkovića, Trogira, Pule i Vukovara, a putom su im se pridružili biciklisti Žepča i Županje.

Biciklističkom karavanom žele se unaprijediti prijateljski odnosi između BiH i Hrvatske, kao i Grada Mostara i Grada Vukovara, te se želi odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru, ističu organizatori.

Pokrovitelji ovogodišnje biciklističke karavane su Hrvatski narodni sabor BiH, zatim gradovi Mostar, Vukovar i Županja, općine Kiseljak i Žepče, Sportski savez Grada Mostara te od ove godine Udruga specijalne policije HR HB.

Karavanu su još pomogli: GumaM, Euroherc osiguranje, Oil-AC, Keš d.o.o, Restoran „Karting klub”, Konoba „Goranci”, Hercegovina Vino, Hotel „Bevanda”, Tržni centar “Mepas Mall”, Agrokor-Zagreb d.o.o., Bernina, CandyMix, Cvjećarna „Maslina”, Pekara „Putnik” Jablanica, Namex, Agro Fructus i Džajić commerc.