Bh. malinari najavili prosvjede ako se ne ispune njihovi zahtjevi

foto: Klix.ba

S obzirom na to da malinari u našoj državi imaju mnogo problema koje im uzrokuju otkupljivači i niske cijene malina, okupljeni u Asocijaciju “Zajedno za bh.malinu” najavili su prosvjede 18. rujna ispred zgrade Vijeća ministara BiH.

Njihovi zahtjevi su da cijena malina ne bude manja od 3 KM, proglašenje elementarnih nepogoda i očitovanje o neispunjavanju zahtjeva malinara Bosne i Hercegovine.

Ako naši zahtjevi ne budu ispunjeni u roku od deset dana od dana kada nadležna ministarstva zaprime naše zahtjeve, mi idemo u organizaciju mirnih prosvjeda pred zgradom Vijeća ministara BiH i tražimo svoja prava. Ako dođe do prosvjeda mi tražimo smjenu najodgovornijih za ovu situaciju, priopćeno je iz Asocijacije “Zajedno za bh.malinu”.

Vrijeme trajanja mirnih prosvjeda nije određeno, a ističu da ne namjeravaju otići dok im se ne obrate federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a Stevo Mirjanić.

Ako se pomenuti ministri ne obrate malinarima i ne ispune zahtjeve koji su navedeni mi ne odlazimo dok se ne izvrši smjena istih, poručuju.