BH izlagači zadovoljni nastupom na međunarodnom sajmu GAST 2012.

altDevet bh. firmi iz drvnog, metalskog i sektora turizma koje su sudjelovale od 21. do 25. ožujka na 17. međunarodnom sajmu turizma i pratećih oblasti GAST 2012. u Splitu, zadovoljne su kako organizacijom, tako i postignutim vlastitim rezultatima.

Kako Fena saznaje u Vanjskotrgovinskoj komori BiH, većina bh. sudionika je tijekom sajma ostvarila veliki broj poslovnih kontakata koji već jesu ili bi mogli rezultirati prodajom na tržištu Hrvatske i Europske unije.

Na zajedničkom bh. štandu ove godine svoje proizvode su izlagali: FIS iz Viteza, Krin iz Zenice, MP Pandurević iz Miloševca (Modriča), Agencija Positive iz Sarajeva, Medicom iz Gruda, Izazov iz Kalesije, Praktik iz Sarajeva, Eden Garden iz Istočnog Sarajeva, Stolarija Prom iz Lukavca.

Štand Bosne i Hercegovine, pored službenika i brojnih poslovnih ljudi, posjetio je i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, Bruno Bojić, koji je bio i jedan od govornika na svečanom otvaranju sajma.

Pored izlagačke djelatnosti, na zajedničkom štandu je održan Dan Bosne i Hercegovine pod sloganom „Tradicija za budućnost”. Na ovom događaju je službeno promovirana monografija “Stari i umjetnički zanati u BiH” te održana specijalna prezentacija poslovnih mogućnosti firmi FIS Vitez i Agencije Positive.

Nastup bh. firmi na GAST-u već treću godinu zaredom podržao je USAID-Sida FIRMA projekt,u suradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Regionalnom razvojnom agencijom za regiju središnja BiH – REZ.

Sajam GAST jedna je od značajnijih izložbenih manifestacija u Hrvatskoj i predstavlja ključno mjesto susreta brojnih regionalnih proizvođača i trgovaca iz oblasti prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme.