Bez rezultatskog imperativa u Široki

Gostovanje u Širokom Brijegu za Vitez spada u onaj uski krug utakmica gdje se, realno gledajući, nema što izgubiti, gdje momčad može igrati rasterećeno bez ikakvih rezultatskih imperativa. S tim se slaže i prvi pomoćnik šefa stručnog stožera, Husnije Arapovića, ujedno i s funkcijom sportskog direktora popularnog viteškog premijerligaša, Veseljko Petrović. „Istina je, putujemo u Široki potpuno rasterećeni s ciljem igrati dobro, pružiti što jači otpor favoriziranom domaćinu, a to nikako ne znači i predaja unaprijed. Ne, nikako, borit ćemo se, a bude li i najmanje prilike za iznenađenje pokušat ćemo ga i prirediti“.

Široki i Vitez imaju dobre i korektne sportske odnose, a što potvrđuje i prošlogodišnja posudba viteškom premijerligašu Slavka Brekala i Zvonimira Kožulja. Sad obojica uspješno igraju u svom matičnom klubu a u Vitez su stigli neki drugi mladići, također nogometno školovani u Širokom Brijegu – Stipe Miloš, Ante Pinjuh i Ante Hrkač. Miloš se već pokazao pojačanjem, uspješno je zamijenio Brekala, a to tek trebaju potvrditi Hrkač i Pinjuh.  Hrkać je tek stekao pravo nastupa za Vitez nakon što se iz Austrije vratio u BiH, a mladoženja Pinjuh (brak je sklopio prošlu nedjelju) koji je u Vitez stigao iz NK Zagreb, protiv Olimpika je odigrao jedno poluvrijeme i pokazao da zna i može. Trebao bi, a to se od njega i očekuje, da pomogne jalovom viteškom napadu koji u šest pripremnih i dvije prvenstvene utakmice nije postigao gol.

Kako sad stvari stoje obojica bi mogli dobiti određenu minutažu, a stog aspekta na gostovanje Viteza u Širokom Brijegu gleda i Pinjuh: „S nadom da ću dobiti priliku zaigrati protiv Širokog gdje sam nogometno odrastao kroz sve mlade ali i seniorsku selekciju, obuzimaju me neki čudni osjećaji, posebne emocije kakve do sada nikada nisam osjećao. Međutim, profesionalac sam, sada igram za Vitez gdje se lijepo osjećam i ne krijem da bi želio biti osvetnik, naravno u onom sportskom smislu. Naime, želio bi dobro odigrati, postiči gol i pokazati svojim Širokobriježanima da su me se lako i brzo odrekli. Vjerujem da mi nitko na ovakvom razmišljanju, na iskrenosti i ljudskim i sportskim željama, neće zamjeriti. Širokom želim sve najbolje u ovom prvenstvu, a ja ću, bude li  mi trener ukazao povjerenje, dati svoj maksimum na terenu igrajući i boreći se za sada moj Vitez“.

Zanimljivo je da je najbolji igrač Viteza, aktualni kapetan, Mladen Jurčević, nakon što je otišao iz Viteza i igrao za Čelik, Varteks i Šibenik, uspješno igrao i za Široki Brijeg, što ovom susretu daje i dodatan štih zanimljivosti.

Prema riječima pomoćnog trenera Viteza, Veseljka Petrovića, Vitez će protiv Širokog početi u istom sastavu kao i protiv Olimpika, s tim da će ozbiljnije ozlijeđenog Armina Kapetana zamijeniti Stjepan Badrov: Zanači Vitez će utakmicu poćeti u sastavu: Živković, M. Jurčević, Miloš, Imamović, Petrović, Jurić, Badrov, Hećo, Vidović, Livaja i Smriko. S klupe priliku će čekati: Perković, Livančić, Pinjuh, Hrkač, Šantić, Jurčević.

Prethodni članakZatvor Kaonik čeka opremanje
Sljedeći članakSvečano proslavljen blagdan Velike Gospe u župi Dolac