Bez postignutog gola u šest pripremnih utakmica

Ako se po jutru dan poznaje onda se Vitezu u drugoj premijer ligaškoj sezoni ne piše dobro. Naime, kao nikada do sada., a takvih primjera je i inače teško naći, u šest pripremnih utakmica Vitez ne samo da nije zabilježio nijednu pobjedu, nego nije postigao nijedan gol (Istra 0 : 4; Osijek 0 : 1; Zrinjski 0 : 0; federalni prvoligaš Metallege BSI iz Jajca 2 : 0, drugoligaš Rudar iz Zenice 0 : 0 i federalni prvoligaš Mladost iz Kaknja 1 : 0).

Istina, to i ne mora značiti mnogo, no ne samo rezultati nego i prikazane igre brinu navijače Viteza, a i stručni stožer nikako ne može spavati mirno. Jer, nova sezona je na pragu i već u subotu Vitežane u Zenici čeka Čelik.
Viteški premijer ligaš je cijelu ljetnu stanku, posebno pripremni period, bio nogometna promenada, igrači su dolazili i odlazili. Otišao je internacionalac iz Srbije Branković, Brekalo se vratio u matični Široki Brijeg, sreću u drugim sredinama potražili su Mišić, Hasanović, Dilaver, Šišić, Garić i Isaković. A kada su dolasci u pitanju moglo bi se reći bilo je „mnogo zvanih a malo odabranih“. Jer, nudili su se sami igrači, nudili su ih menadžeri, tate i mame, znani i neznani, a kako sada stvari stoje ostali su, rekli bismo, ako to nije prerano zaključiti, u svojstvu pojačanja, prije svega Stipe Miloš (1990.) Tomislavgrađanin s nogometnom školom Širokog Brijega i iskustvom igranja u Posušju, Livnu, mađarskom drugoligašu SZTK i Rudaru iz Prijedora. Miloš se pokazao čvrstim, borbenim i školovanim nogometašem i može se reći dobrom zamjenom za centralnog braniča Brekala koji se nakon jednogodišnje posudbe vratio u Široki Brijeg.

Među odabranim je Ljubušak Andrija Petrović (1991.), s juniorskim školom NK Zagreb i seniorskim igrama u hrvatskim drugoligašima Vukovaru i Gorici, te s trogodišnjim ugovorom s FK Sarajevom. U Vitezu je na jednogodišnjoj posudbi, a konkurirat će za mjesto lijevog bočnog. U redove Vitežana prije nekoliko dana stigao je i Ante Hrkać (1992.), visoki zadnji vezni, s karakteristikama mogućeg igranja i na nekim drugim pozicijama, koji je vrlo brzo uvjerio stručni stožer, a i navijače, da u njegovim nogama ima nogometnog kruha. Igrao je Ante u svim mladim selekcijama Širokog, jednu sezonu u premijer ligašu GOŠK iz Gabele, pa u federalnom prvoligašu Branitelju, u austrijskoj III ligi odakle je, po preporukama, stigao u Vitez. Čini se, bar za sada, na obostrano zadovoljstvo.

Vitežani, čini se, vjeruju i vole Hercegovce, što potvrđuje i činjenica da je u njihovo „nogometno jato“ u subotu sletio i Ante Pinjuh, zagrebački Hercegovac (iz NK Zagreb) i trebao bi pojačati neefikasni napadački red.
Hoće li sve to biti dovoljno za uspješnu i drugu premijer ligašku sezonu NK Viteza, sada na svom Gradskom stadionu koji je dobio licenciju za igranje prvenstvenih premijer ligaških utakmica? Teško, mišljenje je mnogih među ljubiteljima nogometa u Vitezu. Jer, klub su napustili i trener Ante Miše koji je uživao podršku svih struktura kluba i navijača, te glavni sponzor i uz predsjednika Slavena Garića i najvažniji čovjek u NK Vitezu, Vlatko Kafadar. Uz sve to, već duže vremena povrijeđen je i mladi reprezentativac BiH Tony Livančić i za njega je prvi dio jesenske sezone nepovratno izgubljen. Sve su to i razlozi da mnogi već sada „vide“ tamne oblake koji su se prijeteći nadvili nad popularnim NK Vitezom!