Bez jednakopravnosti Hrvata, nema ni BiH, poručila predsjednička kandidatkinja HDZ-a

ŽO HDZ BiH Županije Središnja Bosna zajedno s Nikolom Lovrinovićem, zamjenikom predsjednika HDZ BiH bili su domaćini posjeta Kolinde Grabar-Kitarović, kandidatkinje HDZ RH za predsjednicu Republike Hrvatske Županiji Središnja Bosna. Kandidatkinja HDZ RH boravila je 15. prosinca u dvije općine ŽSB, Vitezu i Kiseljaku.

Nakon posjeta Kupresu, Kolinda Grabar-Kitarović svoj je predizborni program predstavila u Franšiznom centru u Vitezu. Mnoštvo okupljenih, najprije je pozdravio Nikola Lovrinović, zamjenik predsjednika HDZ BiH. Program Kolinde Grabar-Kitarović, predsjedničke kandidatkinje HDZ baziran je isključivo na ekonomskom oporavku i otvaranju novih radnih mjesta.

„Svima koji su zadovoljni stanjem u RH u posljednjih pet godina poručila bih neka glasaju za Ivu Josipovića, sadašnjeg predsjednika. Onima koji žele istinske promjene, jedan potpuni zaokret u gospodarstvu ali i socijalnoj politici, svima onima koji žele boljitak hrvatskom narodu u RH i BiH , jer mi smo jedan narod u dvije države, svima koji žele integraciju BiH u EU, poručujem neka glasaju za mene“, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović, kandidakinja HDZ za predsjednicu RH. Grabar-Kitarović je izjavila i kako je jednakopravnost hrvatskog s druga dva naroda u BiH preduvjet opstanka ove države, a trajna briga za sve Hrvate izvan RH, posebice Hrvate u BiH, ustavna ali i obveza RH koju je dobila kao potpisnica Daytonskog sporazuma.

Prije posjeta Vitezu i Kiseljaku u ŽSB, kandidatkinja HDZ za predsjednicu RH boravila je u Kupresu, a potom je krenula put Mostara gdje je održala svoj središnji predizborni skup u BiH.

Prethodni članakFOTO/VIDEO: Zapaljeno vozilo u centru grada
Sljedeći članakPartner mikrokreditna fondacija otvorila poslovnicu u Vitezu